Σελίδες

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

ΥΓΕΙΑ....




"Η υγεία εξαρτάται από την καθαρότητα του αίματος.
Η σύνθεση του αίματος είναι σταθερή και η διατήρησή της είναι το πρώτο μέλημα του οργανισμού. Ό,τι όµως θα κυκλοφορήσει δια του αίματος προέρχεται από την τροφή που καταναλίσκουμε (εξωτερικό περιβάλλον). Αν η τροφή που καταναλίσκουμε είναι σωστή και το, εξωτερικό περιβάλλον φυσιολογικό,όλα τα όργανα του σώματος θα λειτουργήσουν φυσιολογικά,καθώς και οι αμυντικοί οργανισμοί.

.Η σωστή διατροφή είναι αναμφισβήτητα η βάση για μια καλή υγεία γενικά και για τη φυσιολογική λειτουργία όλων των οργάνων.
Είναι αλήθεια ότι με τρόπο εκπληκτικό το ανθρώπινο σώμα καταπολεμά από μόνο του κάθε επίθεση αρρώστιας και οι αυτοϊάσεις δεν είναι σπάνιες.

Η άποψη αυτή έχει υποστηριχθεί από τον Ιπποκράτη: "η φύση θεραπεύει, ο γιατρός βοηθά".

Ο κόσμος που υπήρχε μέσα στον άνθρωπο και στην πρωτόγονη κατάσταση μέχρι σήμερα είναι ο ίδιος.
Ο άλλος ο έξω πολύ απέχει από εκείνον που ήταν εξαιτίας της πλεονεξίας,της λεηλασίας και της αρπακτικότητας του ανθρώπου.

Έτσι τη φύση, ο άνθρωπος και την εξάντλησε και την αλλοίωσε με τις επεµβάσεις του.
Επομένως και φτωχά και αλλοιωμένα προϊόντα θα του δώσει.

Στην προσπάθεια για την κάλυψη της υπερκατανάλωσής του, επιδιώκει όχι μόνο την αύξηση των προϊόντων,αλλά και την ωραιοποίησή τους, προσθέτοντας ό,τι είναι δυνατόν να πλανέψει το μάτι, την οσμή, τη γεύση, αδιάφορο αν αυτά είναι ωφέλιμα, αρκεί να του προσφέρουν τη δύναμη , το χρήμα.

Οι προσπάθειες εκείνων που εμπορεύονται τα τρόφιμα και τα παρουσιάζουν στις αγορές κάτω από διάφορες μορφές, καθώς και η απληστία του καταναλωτικού κοινού, επαληθεύουν το απόφθεγµα του Ιπποκράτη: "επαινούν ό,τι είναι άγνωστο, χωρίς να ξέρουν την αξία του και αγνοούν ό,τι τους είναι οικείο και γνωρίζουν την αξία του.
Προτιμούν την αμφιβολία από τη βεβαιότητα".

Η μάχη επομένως πρέπει να δοθεί για την αποκατάσταση της διαταραχθείσας ισορροπίας.
Τα προϊόντα που καταναλίσκονται σήμερα είναι φοβερά και σε ποιότητα και σε ποσότητα.

Στην παραγωγή της όχι φυσικής ποιότητας, της φτωχής φυσιολογικής περιεκτικότητας λόγω της αρρωστημένης από τα φυτοφάρμακα γης, και εξαντλημένης από το συνεχές άρμεγμα,η προσθήκη συντηρητικών συμπληρώνει την αθλιότητα της.

Κατά κανόνα τρώμε πολύ, κάθε ευτυχές γεγονός γιορτάζεται με πλούσια φαγητά και θυσίες στο Βάκχο.

Σ' έναν πάπυρο ευρέθη γραμμένο:
"Από την τροφή που τρώμε το ένα τέταρτο χρησιµεύει να ζούµε και τα τρία τέταρτα για να ζούν οι γιατροί".

Οι φτωχοί πληθυσμοί των υπό ανάπτυξη χωρών δεν έχουν την πολυτέλεια να κοραίνουν την πείνα τους.
Οι γιατροί στην κατοχή έγιναν μάρτυρες των οιδημάτων της πείνας, αλλά και της ίασης χρόνιων παθήσεων άνευ ουδεμίας θεραπείας.

Η σημερινή διατροφή στερεί τον οργανισμό των στοιχείων εκείνων που είναι απαραίτητα για ανανέωση,αναγέννηση και αναπλήρωση της καθημερινής φθοράς, την αύξηση των αμυντικών δυνάμεων, του στερεί την ικανότητα να ενεργοποιείται και να αποδίδει ό,τι κατά τη δεδομένη στιγμή
απαιτεί ο αδιάκοπος, ο συνεχής για τη ζωή αγώνας.
Ο οργανισμός ξοδεύει ένα. μεγάλο μέρος από την ενεργητικότητά του για να απαλλαγεί από την ακατάλληλη τροφή.

Η φράση του,"Ιπποκράτη "η τροφή σου να είναι το φάρµακο σου" δείχνει με τη μεγαλύτερη ευφράδεια και σαφήνεια ένα τρόπο.ζωής.

Ο άνθρωπος, του οποίου.το σώμα αποτελείται και από μεταλλικά στοιχεία της γης, λογικό είναι να αντλεί την τροφή του (τη ζωή και την ενέργειά του) από τα ίδια στοιχεία τα οποία το νερό και ο ήλιος μετατρέπουν σε φυτά.

Επομένως φυσικές, φυτικές  τροφές, δηλαδή όπως τις κάνει η φύση, χωρίς σ'αυτές να προστίθεται η σοφία του ανθρώπου.


Τα στοιχεία που περιέχονται στις" φυσικές τροφές, βρίσκονται σε τέτοιες αναλογίες που το ένα συμπληρώνει το άλλο, με τον τρόπο που μόνο η φύση γνωρίζει, για ό,τι το προόρισε.


Η διόρθωση της.φύσης σημαίνει επέμβαση στο έργο της, σηµαίνει εμπόδιο στην έκφρασή της, μα η έκφρασή της είναι ό,τι το τέλειο, επομένως η επέμβαση στο τέλειο, τι έχει να προσθέσει;


Η λέξη τέλειο είναι ταυτόσημη με τη λέξη τέλος.
Η αφαίρεση ή η πρόσθεση είναι όχι μόνο άσκοπη αλλά και επιβλαβής, γιατί αντιστρατεύεται στη φύση και η φύση, από τη φύση της, δίδει και δεν παίρνει μαθήματα, δίδει και δεν παίρνει γνώσεις."

Δρ.Δ. Λαμπρόπουλος