Σελίδες

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: ΠΩΣ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ;



Αποτέλεσμα εικόνας για ανοσοποιητικό σύστημα

Μερικά στοιχεία διατροφής που βελτιώνουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού:

Τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Έχουν τα σκούρα, πράσινα, φυλλώδη λαχανικά π.χ. η γλιστρίδα και τα άγρια χόρτα, οι ξηροί καρποί τα καρύδια,  τα αμύγδαλα, ο λιναρόσπορος  ....Και μερικές κατηγορίες ψαριών (σαρδέλες-σκουμπρί-τονοειδή κλπ )περιέχουν Ω3, αλλά προσοχή μην υπερ καταναλώνετε....γιατί "κουβαλάνε" και βαρέα μέταλλα.

– Τα ελαϊκά λιπαρά οξέα 

Που παίρνουμε από το παρθένο  ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης, τις πράσινες και μαύρες ελιές.

– Τα πράσινα τρόφιμα

Συμπεριλαμβανομένων της σπιρουλίνας και της χλωρέλλας, που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, ανόργανα άλατα και ένζυμα που απαιτούνται για την αποτοξίνωση και τη σωστή διατροφή.

– Η γλουταθείονη 

Ενεργεί ως αντιοξειδωτικό και είναι ουσιαστικό για την εξισορρόπηση του ανοσοποιητικού συστήματος.

– Η υγιής εντερική χλωρίδα

Μειώνει την παραγωγή αντισωμάτων και την υπερδιέγερση του ανοσοποιητικού. Τα προβιοτικά επομένως βοηθούν στην ισορροπία του ανοσοποιητικού συστήματος και την επίτευξη της φυσιολογικής άνοσο- ανοχής, με άλλα λόγια να ξέρει το ανοσοποιητικό σύστημα πού να ανταποκρίνεται και να αντιδρά (δηλαδή βακτηριακή μόλυνση) και σε τι να μην ανταποκρίνεται και μην να αντιδρά (δηλαδή τρόφιμα).

– Τα πεπτικά ένζυμα 

Διασπούν τις πρωτεΐνες «στους δομικούς τους λίθους», τα αμινοξέα τα οποία απορροφούμενα από το έντερο, τα γνωρίζει σαν «δικά του» και όχι σαν «ξένα», όπως συμβαίνει με τις διάφορες άγνωστες πρωτεΐνες.

– Το μηλόξιδο

Διεγείρει το υδροχλωρικό οξύ, το οποίο απαιτείται για να αφομοιώσει τις πρωτεΐνες και να ενεργοποιήσει τα ένζυμα.

Τρώτε αργά για να επιτρέπετε στα φυσικά ένζυμα που υπάρχουν στη σίελο να λειτουργήσουν στους υδατάνθρακες, γιατί η πέψη τους ξεκινά από τη στοματική κοιλότητα.

Τρώγοντας μόνο όταν είστε πεινασμένοι θα δημιουργήσετε τις προϋποθέσεις για την καλή πέψη.

– Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β

Χρειάζονται επίσης για να υποστηρίξουν την παραγωγή υδροχλωρικού οξέος και το μαγνήσιο βοηθά το πάγκρεας να παραγάγει τα ένζυμα για να αφομοιωθούν οι πρωτεΐνες, οι υδατάνθρακες και τα λίπη.
Επίσης, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β και το μαγνήσιο είναι επίσης απαραίτητες για την κατάλληλη λειτουργία των επινεφριδίων.

– Οι χρόνιες μολύνσεις 

Μπορούν επίσης να δημιουργήσουν ένα πρόσθετο φορτίο για το ανοσοποιητικό σύστημα.
Έτσι για μια ακόμη φορά η θεραπεία των χρόνιων μολύνσεων, ειδικά στην πεπτική οδό, είναι  μία βασική προϋπόθεση σωστής του λειτουργίας.

– Το quercetin (υπάρχει στα κρεμμύδια) 

Μπορεί επίσης να μειώσει τα συμπλέγματα που προκαλούν την παραγωγή αντισωμάτων.

– Το φως του ήλιου, ο καθαρός αέρας, το καθαρό νερό, οι βιολογικές τροφές, η θωπεία, η θετική σκέψη,  η προσευχή έχουν επίσης μια θετική επίδραση στην λειτουργία του ανοσοποιητικού.