Σελίδες

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

ΑΣΒΕΣΤΙΟ: ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ;




Ο οργανισμός μας είναι ένα τέλειο σύστημα που αποτελείται κατά 65- 75%,περίπου, από νερό.Το νερό, αποτελείται από ιόντα υδρογόνου  (2 μόρια) και οξυγόνου (1 μόριο).Τα μόρια υδρογόνου είναι διπλάσια από του οξυγόνου .Αν αυτός ο συσχετισμός δεν άλλαζε ποτέ, τότε…δεν θα αρρωσταίναμε καi.. ποτέ.
Αυτή τη σταθερή αναλογία την κρατάει το ήπαρ. ( Να γιατί φωνάζουμε για το ήπαρ….που μας το πρήζουνε) που μετατρέπει το ασβέστιο των τροφών σε ιονισμένο ασβέστιο και αποθηκεύει:

 Το 99% Σε Οστά, Δόντια, Τρίχες Και Νύχια,Ενώ Το 1% Στο Αίμα.


Εσωτερική αυτορύθμιση ονομάζεται η εσωτερική ισορροπία και το ελαφρύ αλκαλικό περιβάλλον του αίματος.

To pH του αίματος είναι 7,35 και

Εάν το pH του ανθρώπου δεν είναι στο φυσιολογικό 7,35 ..αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει το 1% του ασβεστίου στο αίμα και τότε αρχίζουν τα..προβλήματα.

Ας δούμε το κύτταρο μας.

Ο πυρήνας εμπεριέχει τις πληροφορίες του DNA.Στην επιφάνεια του κυττάρου υπάρχουν κανάλια ασβεστίου,μέσω των οποίων τρέφεται το κύτταρο.Τα Θρεπτικά Στοιχεία Περνούν Στο Κύτταρο… Μόνο… Μέσα Από Αμινοξέα Ασβεστίου.

Τρώμε τόσα πολλά, κι όμως η τροφή …δεν φτάνει στα κύτταρα.τι συμβαίνει στον οργανισμό μας. Εάν Το Ασβέστιο Στο Αίμα Πέσει Κάτω Του 1%, Τότε Κλείνουν Οι Μεμβράνες Του Κυττάρου.Το κύτταρο κλείνει και κρατάει όσα έχει, για να μην πεθάνει.
Τότε Όσα Τρώμε… Μετατρέπονται Σε Λίπος. Κι έτσι παχαίνουμε.

Δηλαδή το κύτταρο προστατεύεται με τον τρόπο αυτό.
Εάν το ποσοστό του ασβεστίου στο αίμα είναι κάτω του 1%,αυτό σημαίνει μειωμένη λειτουργία του ήπατος.Με μειωμένη λειτουργία του ήπατος και το ποσοστό του ασβεστίου στο αίμα μειώνεται.Τότε αρχίζει η… αυτορύθμιση.Δηλαδή Ο Θυρεοειδής Και Παραθυρεοειδής Αδένας, Και Τα Νεφρά παράγουν ορισμένα ένζυμα που Κλέβουν Ασβέστιο Από Τα Οστά, Τα Δόντια,Τις Τρίχες Και Τα Νύχια.

Κι αυτό το μέρος του ασβεστίου μεταφέρεται στο αίμα,για να διατηρείται η ισορροπία του… 1%. Οι λειτουργίες του θυρεοειδούς, του παραθυρεοειδούς αδένα και των νεφρών, μπορεί να μειώνονται, λόγω του τρόπου ζωής μας,της διατροφής ή των ακαθάρτων, λόγω δυσκοιλιότητος, εντέρων. Τα νεφρά μας ,(πιστέψτε με) ,είναι φτιαγμένα …να λειτουργούν για πολλά χρόνια…όπως άλλωστε κι η καρδιά μας..
Καταφέρνουμε όμως να τα.. καταστρέφουμε στα 30 μας και σήμερα δύσκολα βρίσκεις άνθρωπο με υγιή νεφρά,πάνω από 50 ετών.Πολλοί νεαροί, γυναίκες και άνδρες, έχουν νεφρά σε απελπιστική κατάσταση. 
Λαμβάνοντας  το σωστό ασβέστιο, αμέσως αυξάνει η λειτουργία των νεφρών, των αδένων και του ήπατος..και

Αποκαθίσταται το pΗ του σάλιου (7.5) και το pΗ του αίματος (7.35) και το 1% του ασβεστίου στο αίμα    το δε ποσοστό αφομοίωσης του είναι 95 – 98 %.      

Το ιονισμένο ασβέστιο αντιπροσωπεύει τη συγκέντρωση του ελεύθερου και βιολογικά δραστικού ασβεστίου του αίματος. Μόνο το 50% περίπου του ασβεστίου του αίματος είναι  ιονισμένο,το άλλο 50% βρίσκεται δεσμευμένο σε πρωτεΐνες (40-45%), κυρίως λευκωματίνες και ανιόντα (5-10%), όπως φωσφορικά, διττανθρακικά, γαλακτικά και κιτρικά. Εάν υπάρχει πρόβλημα υγείας σημαίνει ότι οι λειτουργίες κάποιων οργάνων μας είναι μειωμένες. Για να τις τονώσουμε λοιπόν, πρωταρχικά χρειάζεται ασβέστιο. Πόσο; Τόσο ώστε ν’ αποκατασταθεί το αναγκαίο 1% του ασβεστίου του αίματος. Μόνο όταν ο οργανισμός έχει επάρκεια ασβεστίου,αρχίζει η αυτορύθμιση.Το συμπέρασμα είναι ότι: για να έχει ο οργανισμός τη δυνατότητα αυτορύθμισης,του παρέχουμε το ιονισμένο ασβέστιο που χρειάζεται.Εάν το pΗ του σάλιου είναι μικρότερο του 7,5 τότε το περιβάλλον είναι όξινο,δηλαδή κακό για τον οργανισμό μας.Όξινο περιβάλλον δημιουργείται λόγω των ελεύθερων ριζών στο σώμα μας.Κι αυτό συνεπάγεται ένα πλήθος παθήσεων.Εάν κάποιος έχει μια πάθηση του ήπατος, αυτό σημαίνει ,με απόλυτη ακρίβεια ,ότι το pΗ του αίματός του είναι προς την όξινη πλευρά. Αυτό είναι βέβαιο.Το pΗ εξαρτάται από την συγκέντρωση του υδρογόνου και του οξυγόνου.Εάν το υδρογόνο είναι λίγο στο αίμα, τότε είναι λίγο και το οξυγόνο,για τη δημιουργία μορίων νερού.Τότε έχουμε στον οργανισμό αν-αερόβιες συνθήκες, οπότε αναπτύσσονται αυτό που λέμε..πέτρες Αυτή η κατάσταση Παράγει Τοξίνες Που Μας Φθείρουν Από Μέσα.

Δηλαδή οι αν-αερόβιες συνθήκες είναι πολύ βλαβερές για τον άνθρωπο. Δηλαδή, αν αυτές οι συνθήκες παύσουν να υπάρχουν με το ασβέστιο που λαμβάνουμε, δεν υφίσταται πλέον αυτό τo περιβάλλον στον οργανισμό. Οταν αναπτύσσεται στο σώμα αν-αερόβιο περιβάλλον, τότε ο οργανισμός χρειάζεται ασβέστιο για ν’ ανατρέψει την κατάσταση.

Το ασβέστιο της διατροφής μας αφομοιώνεται,δυστυχώς,σε πολύ χαμηλά ποσοστά.

Η Θεραπεία Του Θυρεοειδή Και Του Παραθυρεοειδή Αδένα Συνδέεται Άμεσα Με Το Ασβέστιο.

Η βασική ιδιαιτερότητα μεταβολισμού του ασβεστίου είναι το ότι αυτό αποβάλλεται σταθερά από το σώμα μας, ανεξάρτητα από το πόσο προσλαμβάνουμε. Δηλαδή, ανεξάρτητα αν εμείς παίρνουμε ασβέστιο ή πόσο, ορισμένη ποσότητα φεύγει με τα ούρα, τις κενώσεις, με όλες τις εκκρίσεις. Γι αυτό πρέπει να έχουμε πάντα επάρκεια ασβεστίου.

Τι είναι η…υπερασβεσταιμία..Συνήθως είναι μια ένδειξη του ενισχυμένου μεταβολισμού ασβεστίου,που είναι προπομπός της έλλειψης ασβεστίου στον οργανισμό. Εάν π.χ. η εξέταση αίματος δείξει 6% ασβέστιο, αυτό σημαίνει ότι στον οργανισμό υπάρχει καταστροφική έλλειψη ασβεστίου (δηλαδή αποβάλλεται με ραγδαίο ρυθμό).Αυτό αφαιρείται κυρίως από τα οστά και μεταφέρεται με τη ροή του αίματος όπου υπάρχει ανάγκη.
Οταν καλυφθεί η ανάγκη αυτή, τότε δίνεται εντολή για «παύση». Το ασβέστιο όμως που βρίσκεται τότε στο αιμοφόρο σύστημα, δεν μπορεί να επιστρέψει εκεί απ’ όπου αποκολλήθηκε,οπότε αποθηκεύεται σε μορφή ¨πετρών¨ στα όργανα μας.
Έτσι δημιουργούνται οι πέτρες στα νεφρά, ή στη χοληδόχο κύστη.

Αυτό μας δείχνει την έλλειψη ασβεστίου, κάτι που είναι πολύ σοβαρό. Με τον καιρό αυξάνεται ο αριθμός και το μέγεθος των λίθων.
Αυξημένο ασβέστιο στο αίμα σημαίνει ότι υπολειτουργεί το ήπαρ.

Οταν γεμίσει πέτρες η χοληδόχος κύστη την αφαιρούν, οπότε παρατηρείται στο ήπαρ λιπώδης εκφύλιση και τα νεφρά αρχίζουν να υπολειτουργούν.
Συνιστάται Ασβέστιο Για Μείωση Του Επιπέδου Του Σακχάρου Στο Αίμα.
Όποτε διαταράσσεται η ισορροπία του οργανισμού μας, είναι απαραίτητο το ασβέστιο.
Αυτό εξισώνει την κατάσταση. Οταν ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση, τότε αρχίζει να λειτουργεί κανονικά το εντερικό σύστημα.

Εάν τα έντερα είναι καθαρά και λειτουργούν κανονικά..προλαμβάνονται πολλές σοβαρές παθήσεις. Νά γιατί πρέπει να φροντίσουμε να έχουμε απολύτως λειτουργικό λεπτό και  παχύ έντερο, χωρίς αιμορροϊδες και ραγάδες..Ο άνθρωπος πρέπει να απεκκρίνει από τον οργανισμό ακριβώς όσα υγρά πίνει.Έτσι ανανεώνεται το νερό στο σώμα μας.
Εάν πίνουμε λίγο ,ενώ εκκρίνουμε πολύ, τότε αφυδατώνεται ο οργανισμός .Εάν πίνουμε πολύ, ενώ εκκρίνουμε λίγο, Τοτε το νερό συσσωρεύεται  στους ενδοκυτταρικούς χώρους και οδηγεί σε
οιδήματα.

Οταν δημιουργούνται στο σώμα στερεά υπολείμματα,τα οποία δεν μπορούν να περάσουν από την ψιλή σήτα των νεφρών, αυτά συσσωρεύονται στα νεφρά.Εάν τα νεφρικά φίλτρα βρωμίσουν.. από υπολείμματα, τότε Μπορεί Ν’ Αυξηθεί Η Αρτηριακή Πίεση Και Να Εμφανιστούν Φαινόμενα Στασιμότητας.

Τα ιόντα του ασβεστίου επίσης μεταφέρουν τη διέγερση στις μυϊκές ίνες προκαλώντας τη σύσπαση αυτών.Οπότε το ασβέστιο ενισχύει τη δύναμη των καρδιακών συσπάσεων, αυξάνει τις λειτουργίες των κυττάρων, ενεργοποιεί το σύστημα προστατευτικών λευκωμάτων αίματος και συμμετέχει στην πήξη του αίματος.

Η έλλειψη του ασβεστίου στον οργανισμό των παιδιών προκαλεί πλεόνασμα μολύβδου στα οστά.Αυτός εγκαθίσταται στο κεντρικό νευρικό σύστημα,με συνέπεια Την Καθυστέρηση Ανάπτυξης Της Ψυχικής Σφαίρας.
Επίσης συμβάλλει στις παθήσεις του νευρικού συστήματος και οδηγεί στην έλλειψη ανοσίας.

Το παιδί που έχει  έλλειψη ασβεστίου, έχει συχνά κρυολογήματα.

Πολλές παιδικές παθήσεις οφείλονται στην έλλειψη ασβεστίου.Το θετικό είναι ότι μόλις πάρει το παιδί ακόμα και μια μικρή ποσότητα ασβεστίου, τότε όλα ρυθμίζονται..ΤΟ ΑΣΒΕΣΤΙΟ.. είναι ένα από τα βιογόνα στοιχεία, που είναι απαραίτητα για την κανονική διεξαγωγή των ζωτικών διεργασιών.Παρευρίσκεται σε όλους τους ιστούς και υγρά του σώματος.

Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για την δημιουργία σειράς κυτταρικών δομών και για την ενεργοποίηση των ενζύμων.
Αυτή είναι η θαυμαστή φυσιολογία του ανθρώπου.
kosmaser.wordpress.com/2011/08/30/τι-ξερετε-για-το-ιονισμενο-ασβεστιο/