Σελίδες

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

ΚΕΙΚ

·


 Κέικ

.1 φλιτζάνι βασιλικούς χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
.1/2 φλιτζάνι σταφίδες
.1/2 φλιτζάνι σύκα αποξηραμένα
.1/2 φλιτζάνι λάδι καρύδας λιωμένο σε μπαιν μαρί
.1 φλιτζάνι αμύγδαλα τριμμένα
.1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
.1 φλιτζάνι φουντούκια χοντροκομμένα
.1/2 φλιτζάνι κράνμπερι αποξηραμένα
.1/2 φλιτζάνι βερίκοκα αποξηραμένα
.1/4 φλιτζάνι καρύδα αποξηραμένη
.1/4 φλιτζάνι σιρόπι σφεντάμου
.1 κ.γλ ξύσμα πορτοκαλιού
.1 κ.γλ ξύσμα λεμονιού
.1/2 κ.γλ εκχύλισμα βανίλιας
.1/3 κ.γλ τζίντζερ σε σκόνη
.1 κ.γλ κανέλα
.1/2 κ.γλ μοσχοκάρυδο
.1/3 κ.γλ γαρύφαλλο
.1 πρέζα αλάτι
.αλεύρι καρύδας για πασπάλισμα
~Μουλιάζουμε τους χουρμάδες, τις σταφίδες και τα σύκα σε χλιαρό νερό για 30 λεπτά .
~Τα σουρώνουμε και τα χτυπάμε στον πολυκόφτη μαζί με το λάδι καρύδας και το σιρόπι σφεντάμου.
~Έπειτα συνδυάζουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
~Μεταφέρουμε το μίγμα σε μια φόρμα και το πιέζουμε να γίνει επίπεδο.
~Σκεπάζουμε τη φόρμα με μια διαφανή μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
~Πασπαλίζουμε με αλεύρι καρύδας.
~Κόβουμε σε ίσια κομμάτια και σερβίρουμε.
  Πηγή: Συνταγές Ωμοφαγίας