Σελίδες

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

1. ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΕΓΚΕΦΑΛΟΓΡΆΦΗΜΑ : ΚΥΜΑΤΑ α ,β, θ, δ.

Σήμερα ξεκινώ μαζί σας μια προσπάθεια  με αρκετά βήματα, "κατανόησης  με απλό (όσο είναι δυνατόν) τρόπο,των επιπτώσεων των ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών στον ανθρώπινο οργανισμό."  " Ο πανικός   του Τσέρνομπιλ" ( που έζησα,μαζί με εκατομμύρια συνανθρώπους μου στο πλανίτη ) με όπλισε τελικά για μια εκτεταμένη έρευνα δεκαετιών ,όχι μόνο στο θεωρητικό επίπεδο αλλά και στο πρακτικό ,σε όλο το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα. Κάποια σχεδιαγράμματα απλά, λίγοι αριθμοί με όρια επικινδυνότητας κυρίως, πολλές μετρήσεις με video,  ελπίζω πως θα πετύχουν το στόχο:
Την " καθαρή " ενημέρωση για προστασία μας από αυτό τον "αόρατο " κίνδυνο.

Για τις " ιονίζουσες "(ή ιοντίζουσες) ακτινοβολίες υπάρχουν αρκετές δεκαετίες έρευνας.
Για τις  "μη ιονίζουσες" ακτινοβολίες  αρχικά δεν τις θεωρούσαν και τόσο επικίνδυνες και πίστευαν ότι ο κίνδυνος  ήταν εξ αιτίας των θερμικών αποτελεσμάτων (μεγάλα επίπεδα ακτινοβολίας) επάνω στο κύτταρο και κατ επέκταση στο σύστημα "σταθερής θερμοκρασίας του οργανισμού"

Επιδημιολογικές μελέτες όμως με χαμηλά επίπεδα ακτινοβολίας, έδειξαν  καρκινογενέσεις  κλπ 

Τα τελευταία χρόνια δόθηκε η απάντηση:
έχουμε  "Παρεμβολή στο σύστημα ενδοεπικοινωνίας του οργανισμού μας"

Το Ηλεκτροεγκεφαλογράφημα μας αποκαλύπτει τα κύματα: α,β,θ,δ που είναι στις συχνότητες
ELF 0-30 Hz 

 Ελάχιστες πληροφορίες έχουμε γι αυτό το τέλειο σύστημα επικοινωνίας του οργανισμού μας. Τα αποτελέσματα όμως τα βλέπουμε :Το στρες για παράδειγμα μεταδίδεται αστραπιαία στο γαστρεντερικό σύστημα!....





Ηλεκτροεγκεφαλογράφημα

Η ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου μπορεί να καταγραφεί με τη βοήθεια ηλεκτροδίων, τα οποία τοποθετούνται σε διάφορα τμήματα της επιφάνειας του δέρματος του κρανίου και συνδέονται στη συνέχεια με ένα ειδικό όργανο, τον ηλεκτροεγκεφαλογράφο.



Τα εγκεφαλικά κύματα που καταγράφονται διαφέρουν σε ένταση και συχνότητα ανάλογα με τη δραστηριότητα διάφορων ομάδων νευρώνων.

 Όταν το άτομο είναι ξυπνητό καταγράφονται συνήθως δύο είδη κυμάτων, τα κύματα α και τα κύματα β.

 Τα κύματα α, με συχνότητα 6-13Hz και διαφορά δυναμικού περίπου 45 mV κυριαρχούν, όταν το άτομο είναι σε ηρεμία με κλειστά τα μάτια, και εξαφανίζονται κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Τα κύματα β, με συχνότητα μεγαλύτερη από 13Hz αλλά ένταση μικρότερη από αυτήν των α, καταγράφονται, όταν το άτομο εκτελεί μία πνευματική εργασία.

Τα κύματα θ, με συχνότητα 4-7Hz, που εμφανίζονται κυρίως στα παιδιά, μπορεί να καταγραφούν στους ενήλικες στα πρώτα στάδια του ύπνου και σε καταστάσεις συναισθηματικής φόρτισης.

Τα κύματα δ, με συχνότητα μικρότερη από 4Hz, καταγράφονται κατά τη διάρκεια του βαθύ ύπνου, κατά την οποία, κάθε 90 min περίπου, καταγράφεται (για 5-20 min) έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα.

Αυτή οφείλεται στη δραστηριότητα ορισμένων περιοχών του εγκεφάλου (παράδοξος ύπνος).
Ο παράδοξος ύπνος συνοδεύεται από όνειρα, ακανόνιστο καρδιακό και αναπνευστικό ρυθμό και από ταχεία κίνηση των βολβών των οφθαλμών.
Το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα αποτελεί διαγνωστικό μέσο.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διάγνωση μορφών επιληψίας και την ύπαρξη όγκων στον εγκέφαλο.
Τέλος, χρησιμοποιείται για τον καθορισμό του εγκεφαλικού θανάτου σε ασθενείς που βρίσκονται σε κώμα, διότι η παύση της λειτουργίας του εγκεφάλου έχει ως συνέπεια την απουσία οποιασδήποτε ηλεκτρικής δραστηριότητας.

Γιώργος Γκέκας- Ηλεκτρονικός Μηχανικός Τ.Ε.