Σελίδες

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

ΚΙΝΗΤΆ ΤΗΛΈΦΩΝΑ !...ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΊΑ ΜΑΣ...



Ανόητοι άνθρωποι! 

 Εθισμένοι στο κινητό δημοσιεύουν τις selfie τους, στέλνουν emojis, κυνηγάνε τον Pikachu ή σύρουν δεξιά ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις και αγνοούν εντελώς την πραγματικότητα γύρω τους.



 Έρευνες αποδεικνύουν την μεγάλη διάσταση του προβλήματος, αν  αναλογιστεί κανείς την τρομακτική αύξηση του αριθμού των χρηστών των κινητών τηλεφώνων κατά την τελευταία δεκαετία. Η μακροχρόνια κυρίως χρήση κινητού τηλεφώνου σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο προσβολής του χρήστη από τις εξής ασθένειες:

1.       Καρκίνος του εγκεφάλου

2.       Καρκίνος των σιαλογόνων αδένων

3.       Όγκους στα μάτια

4.       Λευχαιμία

5.       Αϋπνία

6.       Πονοκέφαλος

7.       Σύγχυση και στρες

Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να είναι συνέπεια της επίδρασης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στις εγκεφαλικές λειτουργικές μονάδες που ενεργοποιούν και συντονίζουν το σύστημα που ελέγχει το στρες ή η ενέργεια της ραδιοσυχνότητας που χρησιμοποιείται και μπορεί να αλλοιώνει την  παραγωγή της μελατονίνης –που είναι ορμόνη του εγκεφάλου και έχει βασικό ρόλο την ρύθμιση του 24ωρου ρυθμού του ανθρώπινου οργανισμού-.

   Τα παραπάνω συμπεράσματα προέρχονται από ερευνητές του ινστιτούτου Karolinska της Σουηδίας και του πανεπιστημίου Wayne των Ηνωμένων πολιτειών , οι οποίοι έκαναν ορισμένες έρευνες ,σχετικά με τις επιδράσεις της ασύρματης τηλεπικοινωνίας πριν και μετά τον ύπνο.

Οι επιπτώσεις όμως του κινητού δεν τελειώνουν εδώ. Η ακαταλόγιστη χρήση του
είναι αιτία:

8.Δυσκολιών συγκέντρωσης αλλά και κούρασης.

 Επίσης η ακτινοβολία που απορροφάται από τα κύτταρα του σώματος και ιδιαίτερα από αυτά του εγκεφάλου, μπορεί να προκαλέσει:

9. Νόσο του Aλτσχάιμερ και άλλες ασθένειες.

Άλλη μια σημαντική συνέπεια του κινητού είναι:

10. Οι βλάβες στο DNA. Είναι πιθανό ακόμα ο φορέας αυτός των γενετικών πληροφοριών του κυττάρου να φέρει επιπτώσεις ακόμα και στο έμβρυο έως και μεταλλάξεις –οι οποίες φέρουν αλλαγές στην αλληλουχία βάσεων και οδηγούν σε ένα διαφορετικό αλληλόμορφο-.

Μάλιστα παρατηρείται:

11. Υπογονιμότητα, που είναι πιθανό κατά ένα βαθμό να οφείλεται στην επίδραση της ακτινοβολίας.

Έρευνες δείχνουν πως εκτός των άλλων ασθενειών υπάρχουν συμπτώματα:

12. Δερματικών παθήσεων και υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγήσουν μέχρι και στον καρκίνο του δέρματος.
 Ο Δρ. George Carlo (επιδημιολόγος), ιδρυτής του Safe Wireless Initiative, το οποίο αφορά τον περιορισμό της έκθεσης μας στην ακτινοβολία, αναφέρει το εξής:

«Μας πήρε 100 χρόνια για να διαπιστώσουμε ότι το κάπνισμα είναι επικίνδυνο. Μας πήρε 80 χρόνια για να διαπιστώσουμε ότι ο αμίαντος είναι επικίνδυνος. Μας πήρεόμως μόνο 5 χρόνια (από τη ώρα που αρχίσαμε να ψάχνουμε...), για να διαπιστώσουμε ότι τα κινητά τηλέφωνα είναι επικίνδυνα και έχουν επίδραση μεγαλύτερη από το κάπνισμα και τον αμίαντο»

 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο είναι ένας σημαντικός βιοτροπικός παράγοντας,  που επιδρά όχι μόνο στην υγεία γενικά, αλλά επίσης στις διαδικασίες της ανώτερης νευρικής δραστηριότητας, που περιλαμβάνει τη συμπεριφορά και τη σκέψη. Η ακτινοβολία λοιπόν, επηρεάζει άμεσα τον ανθρώπινο εγκέφαλο και ιδίως των παιδιών, εφόσον το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι λιγότερο ανεπτυγμένο και έχει λεπτότερα κρανιακά οστά, ώστε είναι πιο ευάλωτο στις επιπτώσεις των τεχνητών ακτινοβολιών .Ο πιθανός κίνδυνος για την υγεία των παιδιών είναι πολύ υψηλός αφού :

  ·       Η απορρόφηση της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας μέσα στο κεφάλι ενός
παιδιού είναι σημαντικά υψηλότερη από εκείνη στο κεφάλι ενός ενηλίκου (ο παιδικός εγκέφαλος έχει υψηλότερη αγωγιμότητα, μικρότερο μέγεθος και μικρότερη απόσταση από τον πομπό)

 ·        Ο παιδικός οργανισμός έχει μεγαλύτερη ευαισθησία στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία (EMF) από τον οργανισμό του ενηλίκου.

 ·        Τα EMF επηρεάζουν το σχηματισμό της διαδικασίας της ανώτερης δραστηριότητας.

 ·        Ο παιδικός εγκέφαλος έχει υψηλότερη ευαισθησία στη συσσώρευση των δυσμενών                          επιδράσεων υπό συνθήκες χρόνιας έκθεσης στα EMF.

   Σύμφωνα με την γνώμη της Ρωσικής Εθνικής Επιτροπής για την Προστασία από την Μη-ιοντίζουσα Ακτινοβολία, τα παιδία – χρήστες των κινητών τηλεφώνων είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν στο άμεσο μέλλον τους ακόλουθους κινδύνους για την υγεία τους:

 1.    Διατάραξη μνήμης

 2.    Μείωση της προσοχής

 3.    Επιδείνωσης της εκμάθησης και των γνωστικών δυνατοτήτων

 4.    Αυξημένη ευερεθιστικότητα

 5.    Προβλήματα ύπνου

 6.    Αύξηση στην ευαισθησία ως προς το άγχος και

 8.    Αυξημένη ετοιμότητα για επιληψία

  Μάλιστα σε ηλικία μεγαλύτερη των 30 ετών, υπάρχει κίνδυνος, που οδηγεί σε:

9.       Άνοια

 10.   Κατάθλιψη και σε άλλες μορφές εκφυλισμού των νευρικών δομών του
εγκεφάλου.

  Τα παραπάνω αποτελέσματα δεν αποδεικνύονται μόνο από την Ρωσική Επιτροπή,  για την προστασία από τη Μη –Ιονίζουσα ακτινοβολία,- η οποία έχει συχνότητα μικρότερη ή ίση με το ορατό φως, είναι μεγάλου μήκους κύματος και μεταφέρει σχετικά μικρή ενέργεια, και δεν είναι αρκετή για να προκαλέσει ιονισμό, δηλαδή να σπάσει χημικούς δεσμούς στα μόρια των κυττάρων, αλλά και δεν συνδέεται με κινδύνους για την υγεία όπως η ιονίζουσα ακτινοβολία. Στην κατηγορία αυτή εντάσσεται η ακτινοβολία που εκπέμπεται από ραδιοτηλεοπτικούς πομπούς, κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ραντάρ, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.- Αλλά και από άλλα ινστιτούτα, επιτροπές ή υπουργεία όπως :

 ·        Η Διεθνής Επιτροπή για την Ηλεκτρομαγνητική Ασφάλεια

 ·        Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

 ·        Το Υπουργείο Εκπαίδευσης της Μεγάλης Βρετανίας

 ·        Το Ινστιτούτο Καρκίνου του Πανεπιστημίου Πίτσμπουργκ



           Η επιτροπή της βρετανικής κυβέρνησης ‘’Independent Expert Group on Mobile Phones’’(                ανεξάρτητη ομάδα εμπειρογνωμόνων για τα κινητά τηλέφωνα)

 ·        Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ και της Γαλλίας

 ·        Η φιλανδική επιτροπή Προστασίας από τις Ακτινοβολίες

 ·        Η Γερμανική Ακαδημία Παιδιατρικής κ.α.

 Τα παιδιά που χρησιμοποιούν την κινητή τηλεπικοινωνία δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι υποβάλλουν τον εγκέφαλο τους σε ακτινοβολία και θέτουν την υγεία τους σε κίνδυνο. Αυτός ο κίνδυνος για την υγεία των παιδιών, δεν είναι πολύ χαμηλότερος από εκείνον που προέρχεται από τον καπνό ή το αλκοόλ.

 Ο Δρ. Gerard Hyland, βιοφυσικός στο πανεπιστήμιο Warwick και 2 φορές υποψήφιος για Βραβείο Νόμπελ Ιατρικής είπε: « Ώς γονιός θα ήμουν εξαιρετικά επιφυλακτικός να επιτρέψω στα παιδιά μου τη χρήση κινητού τηλεφώνου, ακόμη και για πολύ λίγο χρόνο. Η συμβουλή μου θα ήταν να αποφύγουν τα κινητά»

 Για να σταματήσει λοιπόν η υγεία των επόμενων γενεών να κινδυνεύει, καλό θα
ήταν να εφαρμόσουμε ορισμένους «κανόνες», ώστε να προστατευτούμε.


Προσοχή!!! Τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν- ακόμα και σε αρκετά φαρμακεία- κάτι αυτοκόλλητα για τη προστασία από ακτινοβολία,που τοποθετούνται σε μια  θέση του κινητού. Πρόκειται για Απάτη!

Σημείωση: Η χρήση του εντός του αυτοκινήτου ή σε κλειστούς χώρους είναι περισσότερο επικίνδυνη, γιατί δεχόμαστε πολλαπλάσια ακτινοβολία!