Σελίδες

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ........





Με αφορμή αυτή τη παγκόσμια ημέρα διατροφής......

Χωρίς Υγεία ,τίποτε δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε ,δεν μπορούμε να ονειρευτούμε ,να απολαύσουμε τη Ζωή !

Η Θέληση για Ζωή είναι πιο ισχυρή από τις κακές μας διατροφικές συνήθειες.

Το σέλινο, ο Μαϊντανός το έτσι ,το αλλιώς....η" Μεσογειακή διατροφή " γενικά και αόριστα καλά ακούγονται, αλλά η σωστή διατροφή έχει κάποιους βασικούς κανόνες. Αυτούς παραθέτω  σαν Βάση για να τους αναλύσουμε  εάν υπάρξει ενδιαφέρον αργότερα.

Διατροφή, σκέτο. (ούτε Σωστή, ούτε Μεσογειακή, ούτε… ούτε… γιατί οι λέξεις έχουν χάσει πλέον την σημασία τους)

1. 60% Ωμές /40% Μαγειρεμένες

2. 60% Λαχανικά / 20% Φρούτα / 10% Άμυλα / 10% Πρωτεϊνη.

3. 20% Όξινες / 80% Αλκαλικές

-Επιλέγοντας να τρώμε 60% ωμές τροφές.. κάνουμε το σώμα μας κατά 80% αλκαλικό και 20% όξινο, που προφυλάσσει από ασθένειες! Δηλαδή ικανοποιούμε και τη συνθήκη 3.

-Πετάμε από τα ντουλάπια μας, όλα τα λευκά (λευκή ζάχαρη, λευκά ζυμαρικά, λευκό ρύζι …..)

-Επιλέγουμε τις τροφές μας ώστε να είναι κ α θ α ρ έ ς (από αγροχημικά ,συντηρητικά κλπ)

-Χρησιμοποιούμε άθερμο ελαιόλαδο.

-Το ελαιόλαδο το βάζουμε στο πιάτο μας, όταν το φαγητό μας είναι χλιαρό για να μην καταστρέψουμε την Ε και άλλα αντιοξειδωτικά.

-Πίνουμε καθαρό νερό χωρίς χλώριο, και ποτέ κατά τη διάρκεια του φαγητού, γιατί κάνει τα γαστρικά υγρά αναποτελεσματικά…

-Ξεχνάμε το φρούτο μετά το φαγητό γιατί το αναγκάζουμε και αυτό σε πέψη 3-4 ωρών (το κάνουμε μια βόμβα στο στομάχι μας).

-"ΤΟ ΚΛΕΙΔΊ " είναι κυρίως η συνθήκη 1. ,(Σε κάθε γεύμα η αναλογία 60% Ωμές / 40% Μαγειρεμένες)  γιατί έτσι παίρνουμε τα αντιοξειδωτικά και τα υπόλοιπα ζωτικά στοιχεία που καταστρέφονται με τη θερμοκρασία.

-Δεν μετράμε θερμίδες , βιταμίνες , ποσότητες… γιατί ο κορεσμός δεν είναι θέμα ποσότητας, αλλά πληρότητας της τροφής.

 -ΤΑ ΟΦΕΛΗ : ΥΓΕΙΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΡΚΊΝΟΣ ,ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΡΔΙΟΑΓΓΕΙΑΚΌ ¨Η ΑΛΛΟ ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΌ ΝΌΣΗΜΑ ,ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΔΌΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΉ ΔΑΠΆΝΗ !..
Έτσι απλά και σταράτα...

Γ.Γ.