Σελίδες

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

4. ΕΜ ΤΑΓΚΟΣ (ΜΠΑΛΕΣ) ΑΠΟ ΜΠΟΚΑΣΙ ( Σταύρος Καρασαββίδης.)



1 κιλό Μποκάσι+ 1κιλό Χώμα -Άμμο+0,5 κιλό ΕΜα.
Ζυμώνουμε καλά και κάνουμε Τάγκος (Μπάλες)
Κάθε "μπάλα " είναι για 1-2 τετραγωνικά μέτρα .




Κυριακή 19 Ιουνίου 2016


ΠΕΤΡΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ: O “ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΕΣΛΑ”! (Αποκλειστική Συνέντευξη)


ΠΕΤΡΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ

“ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΕΣΛΑ”!

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΠΡΩΤΟΠΩΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

πετρος ζωγράφου petros zografou

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ στον Γιώργο Στάμκο

Πετρος Ζωγράφος Οκ.
«Η ενέργεια βρίσκεται παντού και σε αφθονία. Εμείς όμως διψάμε. Μοιάζουμε με κάποιον που βρίσκεται πάνω σε μια βάρκα που πλέει μέσα σ’ ένα ποτάμι, αλλά πεθαίνει από τη δίψα, γιατί δε διαθέτει ένα ποτήρι για να πιει νερό».

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ


Μύγες, κουνούπια, κατσαρίδες, κάποια από τα πιο γνωστά, αλλά τουλάχιστον αντιδημοφιλή και συχνά επικίνδυνα έντομα, αφού μπορεί να κουβαλούν μεταδοτικές ασθένειες, που μπορεί να «κατοικούν» μαζί με τους ανθρώπους στο σπίτι.
Πλήθος τα εντομοκτόνα και διάφορα σκευάσματα που εφαρμόζονται για την καταπολέμησή τους, τα οποία όμως αποτελούν δηλητήρια τόσο για τον άνθρωπο, όσο και για το περιβάλλον.

Ο γεωπόνος Βασίλης Αναγνώστου μιλάει για φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης των ενοχλητικών εντόμων, που έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα με τα χημικά προϊόντα του εμπορίου, χωρίς τις επιβλαβής παρενέργειές τους για την υγεία των ανθρώπων και των οικοσυστημάτων.

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β17 ΑΜΥΓΔΑΛΙΝΗ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η διατροφή του πρωτόγονου ανθρώπου περιλάμβανε και τα κουκούτσια ή τους σπόρους των φρούτων, λόγω τις περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνες, πολυακόρεστα λιπαρά και άλλα θρεπτικά στοιχεία. Σήμερα, η διατροφή μας έχει αλλάξει, δεν ψάχνουμε πια τα «γιατρικά» μας στη φύση. Έτσι, εξορίσαμε από τη διατροφή μας, μαζί με άλλες πικρές τροφές και τα θρεπτικά κουκούτσια (πυρήνες) του βερύκοκου.
Το συστατικό που δίνει στους πυρήνες του βερύκοκου τη δύναμή τους είναι η Β17 ή αμυγδαλίνη ή λετρίνη. Η πικρή λοιπόν Β17, που δεν βρίσκεται στις επεξεργασμένες τροφές, θεωρείται η κατεξοχήν αντικαρκινική βιταμίνη. Πιστεύεται ότι η χρόνια ανεπάρκεια σε αμυγδαλίνη (Β17) οδηγεί σε μείωση της αντίστασης του οργανισμού στην ανάπτυξη κακοήθειας.
Η αμυγδαλίνη εξήχθη από τα κουκούτσια πριν εκατό περίπου χρόνια και έχει καταγραφεί στα φαρμακολογικά λεξικά από τότε, καθώς δεν είναι τοξική. Αν και περιέχει κυάνιο, επειδή αυτό βρίσκεται στη φυσική του μορφή είναι χημικά αδρανές. Έτσι, η αμυγδαλίνη για ορισμένους είναι λιγότερο τοξική από ότι το αλάτι ή η ζάχαρη.
Οι λαοί που ακόμα διατηρούν παραδοσιακές διατροφικές συνήθειες, εμφανίζουν πολύ μικρότερα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου. Αυτό και μόνο είναι κάτι που προκαλεί εντύπωση. Οι συγκεκριμένες διατροφές, εκτός των άλλων, είναι συνήθως πλούσιες σε τροφές που περιέχουν αμυγδαλίνη. Ο πυρήνας του βερύκοκου σίγουρα δεν είναι για πέταμα. Ήταν βασικό στοιχείο στη διατροφή πολλών λαών, όπως ορισμένων φυλών Ινδιάνων, στους οποίους δεν είχε ποτέ καταγραφεί ούτε ένα περιστατικό εμφάνισης καρκίνου. Ο πυρήνας του βερύκοκου μάλιστα έχει τα υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης Β17 από όλα τα υπόλοιπα φρούτα.
Σύμφωνα με μια πληθώρα μελετών, η αμυγδαλίνη επιτίθεται κατευθείαν στα καρκινικά κύτταρα. Κανονικά, το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να αντιμετωπίσει τα καρκινικά κύτταρα που παράγει ο ίδιος ο οργανισμός. Παρόλα αυτά, ορισμένες φορές το στρες, μια ασθένεια ή μια έκθεση σε καρκινογόνες ουσίες, έχει ως αποτέλεσμα τα καρκινικά κύτταρα να γίνονται υπερβολικά μεγάλα για να μπορέσει να τα αντιμετωπίσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Τα καρκινικά κύτταρα έχουν μέσα τους ένα ένζυμο που «ξεκλειδώνει» το «δηλητήριο» της αμυγδαλίνης και με αυτόν τον τρόπο καταστρέφονται. Τα υγιή κύτταρα μας δεν περιέχουν αυτό το ένζυμο. Στην πραγματικότητα έχουν ένα διαφορετικό ένζυμο που «ξεκλειδώνει» την αμυγδαλίνη με έναν διαφορετικό τρόπο και απελευθερώνονται θρεπτικά συστατικά. Η αμυγδαλίνη όταν εξάγεται από τον πυρήνα, στην καθαρή μορφή της είναι γνωστή ως λετρίνη. Η λετρίνη χρησιμοποιείται σαν βασική θεραπεία σε συνδυασμό με άλλες μη τοξικές θεραπείες και σωστή διατροφή στην αντιμετώπιση του καρκίνου σε ορισμένες κλινικές.
Η αμυγδαλίνη (βιταμίνη 17) περιέχεται σε εκατοντάδες τροφές, αλλά αυτές στις οποίες τη βρίσκουμε σε μεγάλη ποσότητα έχουν εξαφανιστεί από τη δυτική, μοντέρνα διατροφή μας. Όσες τροφές την περιέχουν σε φυσική μορφή, απλά πετιούνται από το σύγχρονο άνθρωπο που προτιμά γλυκές, ευχάριστες και πολλές φορές επιζήμιες τροφές.
Εκτός από τα κουκούτσια του βερύκοκου, αμυγδαλίνη περιέχουν -σε μικρότερη ποσότητα- και άλλες τροφές όπως τα πικραμύγδαλα (η αμυγδαλίνη είναι πικρή, τα γλυκά αμύγδαλα δεν την περιέχουν), τα κουκούτσια του μήλου, οι σπόροι των σταφυλιών, το κεχρί, τα κουκιά και πολλοί άλλοι σπόροι, φασόλια και κουκούτσια.

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΨΥΧΟΒΙΟΤΙΚΑ (PSICHOBIOTICS0) ,ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Σε προηγούμενο σχετικό άρθρο μου σας είχα μιλήσει για την σημασία που τα μικρόβια του εντέρου φαίνεται να έχουν στον ψυχισμό μας. Σας είχα πει πως ο πληθυσμός τους αμέσως μετά την γέννησή μας εξαρτάται από το είδος του τοκετού, (φυσιολογικός, δηλαδή, ή με καισαρική τομή), και πως μειωμένος πληθυσμός αυτών των μικροβίων στο έντερο των βρεφών έχει συνδυαστεί με αγχώδη συμπεριφορά των παιδιών αυτών.
Έρευνες έχουν δείξει πως, απουσία αυτών των μικροβίων στο έντερο, οδηγεί σε αλλαγή της δομής και της λειτουργίας του εγκεφάλου. Σε μελέτες με ποντίκια που δεν είχαν τέτοια μικρόβια στο έντερό τους διαπιστώθηκαν  αλλαγές στην μνήμη, την συναισθηματική κατάσταση και την συμπεριφορά των ζώων αυτών. Η συμπεριφορά τους είχε αυτιστικούς χαρακτήρες και οι ερευνητές διαπίστωσαν δραματικές αλλαγές στην μεταφορά και την χρήση από τον εγκέφαλο μορίων όπως η σεροτονίνη και ο νευροτροφικός παράγων, ουσίες που είναι απαραίτητες για την δημιουργία νέων συνάψεων (συνδέσεων των νευρικών κυττάρων μεταξύ τους).  

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

ΤΕΤΡΑΝΥΧΟΣ

Καταπολεμήστε τον τετράνυχο με φυσικό τρόπο!
Θα χρειαστούμε:
1 ξερό κρεμμύδι
1 κεφάλι σκόρδο
1 κ. γ. πιπέρι cayenne τριμμένο
1 κ. γ. σαπούνι πράσινο τριμμένο
Ξεκινήστε κόβοντας μικρά κομματάκια το κρεμμύδι αλλά και το σκόρδο. Μην τα ξεφλουδήσετε γιατί δεν έχει καμία σημασία, απλά θα κουραστείτε χωρίς λόγο! Στη συνέχεια σε ένα κατσαρολάκι θα ρίξετε μέσα 1 λίτρο νερό μαζί με το σκόρδο, το κρεμμύδι και το πιπέρι! Προσοχή μη ρίξετε το σαπούνι!!!
Αφού τα ανακατέψετε αφήστε τα να πάρουν μια βράση για περίπου 5 λεπτά!
Όταν περάσουν τα 5 λεπτά βγάλτε το από το μάτι της κουζίνας και αφήστε τα να κρυώσουν. Μετά από ώρα και αφού έχει πέσει η θερμοκρασία αρκετά, ρίξτε το σαπούνι και ανακατέψτε το μέχρι να λιώσει.
Αφήστε το μείγμα να κρυώσει τελείως, σουρώστε το ώστε να μην έχει καθόλου κομματάκια από τα υλικά και τοποθετήστε το μέσα στο ψεκαστηράκι σας!
Ψεκάστε και πείτε αντίο στον τετράνυχο!!!
Να θυμάστε και μερικές λεπτομέρειες:
Εμείς έχουμε δει ότι το διάλυμα έχει αποτέλεσμα όταν επαναλάβετε το ψέκασμα μια φορά την εβδομάδα περίπου!
Όταν θα ψεκάζετε καλό είναι να ρίχνετε και από την πίσω μεριά των φύλλων!
Τέλος ο ψεκασμός πρέπει να γίνει πολύ νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα όταν ο ήλιος έχει σχεδόν δύσει.