Σελίδες

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΣΚΕΤΟ!

Του Γ. Γκέκα
Διατροφή, σκέτο. (ούτε Σωστή, ούτε Μεσογειακή, ούτε… ούτε… γιατί οι λέξεις έχουν χάσει πλέον την σημασία τους)
1. 60% Ωμές /40% Μαγειρεμένες
2. 60% Λαχανικά / 20% Φρούτα / 10% Άμυλα / 10% Πρωτεϊνη.
3. 20% Όξινες / 80% Αλκαλικές

Επιλέγοντας να τρώμε 60% ωμές τροφές.. κάνουμε το σώμα μας κατά 80% αλκαλικό και 20% όξινο, που προφυλάσσει από ασθένειες! Δηλαδή ικανοποιούμε και τη συνθήκη 3.
Πετάμε από τα ντουλάπια μας, όλα τα λευκά (λευκή ζάχαρη, λευκά ζυμαρικά, λευκό ρύζι …..)
Επιλέγουμε τις τροφές μας ώστε να είναι κ α θ α ρ έ ς (από αγροχημικά ,συντηρητικά κλπ)
Χρησιμοποιούμε άθερμο ελαιόλαδο.
Το ελαιόλαδο το βάζουμε στο πιάτο μας, όταν το φαγητό μας είναι χλιαρό για να μην καταστρέψουμε την Ε και άλλα αντιοξειδωτικά.
Πίνουμε καθαρό νερό χωρίς χλώριο, και ποτέ κατά τη διάρκεια του φαγητού, γιατί κάνει τα γαστρικά υγρά αναποτελεσματικά…
Ξεχνάμε το φρούτο μετά το φαγητό γιατί το αναγκάζουμε και αυτό σε πέψη 3-4 ωρών (το κάνουμε μια βόμβα στο στομάχι μας).
Το κλειδί είναι κυρίως η συνθήκη 1. , γιατί έτσι παίρνουμε τα αντιοξειδωτικά και τα υπόλοιπα ζωτικά στοιχεία που καταστρέφονται με τη θερμοκρασία.
Δεν μετράμε θερμίδες , βιταμίνες , ποσότητες… γιατί ο κορεσμός δεν είναι θέμα ποσότητας, αλλά πληρότητας της τροφής.