Σελίδες

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙΤΕ ΤΑ ΑΓΡΙΟΧΟΡΤΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΟ



Ψεκάζετε ακόμα στον κήπο σας με επικίνδυνα για την υγεία χημικά;
Εκτός του ότι τα ζιζανιοκτόνα του εμπορίου είναι επικίνδυνα και επιβλαβή για την υγεία και το περιβάλλον, υπάρχουν φυσικές λύσεις  που μπορούμε να κάνουμε εύκολα στην κουζίνα μας. Με απλά υλικά μπορούμε να φτιάξουμε ζιζανιοκτόνο ώστε να εξοντώσουμε όλα τα αγριόχορτα υγιεινά και οικονομικά, και κυρίως αποτελεσματικά.

Θα χρειαστείτε:

2 κιλά λευκό ξύδι
½ μιας κούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας απορρυπαντικό πιάτων

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέσα σε ένα ποτιστήρι,, μέχρις ότου να λιώσει καλά το αλάτι. Ποτίζουμε με αυτό το μείγμα τα αγριόχορτα σε μια ηλιόλουστη μέρα, ή μια μέρα που δεν προβλέπεται βροχερή, και περιμένουμε να εξοντωθούν τα αγριόχορτα. Το οποίο θα γίνει άμεσα και πολύ αποτελεσματικά!

Συνιστώ να χρησιμοποιείται το φυσικό αυτό ζιζανιοκτόνο σε μικρές ποσότητες έτσι ώστε το έδαφος να ξεπλυθεί γρήγορα και να μπορείτε να φυτέψετε σε εκείνο το σημείο γρήγορα. Προσέξτε να μην ποτίσετε κατά λάθος κάποιο φυτό που θέλετε να κρατήσετε.

Πως λειτουργεί;

Το απορρυπαντικό πιάτων κολλάει πάνω στο φύλλωμα και απομακρύνει τον προστατευτικό υμένα των φυτών, επιτρέποντας στο αλάτι και το ξύδι  να αποξηράνουν τελείως τα φυτά. Και το καλύτερο της υπόθεσης αυτής είναι ότι τα αγριόχορτα που θα ξεφορτωθείτε , δεν θα ξανά φυτρώσουν στην περιοχή εκείνη.

Αν σας ανησυχούν οι επιπτώσεις του αλατιού στο έδαφος, σας απαντώ πως θα έπρεπε να σας ανησυχεί περισσότερο η χρήση χημικών για την εξολόθρευση των ζιζανίων που εφαρμόζεται σε καθημερινή βάση στον πλανήτη μας.

Πηγή