Τρίτη 30 Μαΐου 2017

ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΝΕΡΟ : ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ !

Για τους περισσότερους ανθρώπους, το νερό δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα απλό άχρωμο, άγευστο και άοσμο υγρό, που ο σκοπός του είναι απλώς να μας ξεδιψά, να μας δροσίζει και να μας καθαρίζει.

Είναι κάτι για το οποίο θεωρούμε δεδομένη την ύπαρξη του στη ζωή μας, από την αρχή, γι αυτό και δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα το πόσο μεγάλη είναι η πραγματική προσφορά του και πόσο σπουδαία η σημασία του κι ο ρόλος του στη ζωή μας.

Πέρα όμως από αυτό τον απλοϊκό τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την έννοια και την προσφορά του, μέσα σε αυτό το διακριτικά ενεργό υγρό υπάρχουν δυνάμεις και ιδιότητες που το καθιστούν ως το σημαντικότερο θεμέλιο πάνω στο οποίο στηρίζεται η ίδια η Ζωή, τουλάχιστον μέσα στον δικό μας κόσμο.





                                                     Μολυσμένο Νερό   Σχ. 2

Το χαρακτηριστικό αυτό, δίνει την ικανότητα στο νερό να αλληλεπιδρά με τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία άλλων στοιχείων και ιόντων, με αποτέλεσμα να εξουδετερώνει την έλξη μεταξύ ηλεκτρικών φορτίων και να αποδυναμώνει τις δυνάμεις μεταξύ διαλυμένων ιόντων και μορίων.


                                                              Καθαρό Νερό  Σχ.3

Αυτό, το καθιστά ως το πιο ισχυρό διαλυτικό μέσο και το πιο σημαντικό υπόβαθρο πάνω στο οποίο διεξάγονται οι διεργασίες της βιοχημείας.

Το πεδίο αυτό, λειτουργεί επίσης σαν καταγραφέας πληροφοριών (όπως ακριβώς καταγράφονται η μουσική και η εικόνα πάνω στην μαγνητισμένη πλαστική ταινία, στις γνωστές μας κασέτες, ή στα CDs), καταγράφοντας διάφορες εμπειρίες, “τραυματικές” και μη, τις οποίες αποκτά από την συνεχή επαφή του με άλλα στοιχεία, τα οποία και αλλοιώνουν την φυσιολογική συχνότητα που δονείται το πεδίο και αλλοιώνουν την φυσιολογική δομή των μορίων του.

Για να σχηματίσει κανείς μια σωστή και ολοκληρωμένη εικόνα για τον ρόλο και την προσφορά του νερού, θα πρέπει να το συλλογιστεί και λίγο πιο έξω από το στομάχι του και λίγο πιο βαθιά από την επιδερμίδα..

Η μεγαλύτερη προσφορά του και ο πιο σημαντικός ρόλος του βρίσκονται στον κόσμο των κυττάρων.

Εκεί από όπου ξεκινούν όλα..

Το εσωτερικό των κυττάρων είναι γεμάτο από νερό, τα εσωτερικά τους όργανα δουλεύουν μέσα στο νερό.

Το νερό είναι το λιπαντικό των κυττάρων, ο μεταφορέας-τροφοδότης των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών και ο κουβαλητής των αχρήστων για απομάκρυνση και αποβολή.
Όλα κινούνται και δουλεύουν μέσα στο νερό. Όλες οι βιοχημικές διεργασίες διεξάγονται μέσα στο νερό.

Ο ανθρώπινος οργανισμός αποτελείται στο 75% από νερό

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος στο 85%

Το αίμα είναι 90 % νερό

Οι μύες μας 75%

Το συκώτι μας 80%

Τα κόκκαλα μας 25%

Όσο πιο αγνό, καθαρό και αμόλυντο είναι, σε τόσο πιο άριστη κατάσταση και λειτουργικότητα διατηρείται ένας οργανισμός.

Ο σπουδαίος αυτός ρόλος και η ιδιαιτερότητα του νερού, οφείλεται στον δυνατό πολικό χαρακτήρα του, ο οποίος προκύπτει μέσα από την σύσταση του.

Το νερό δεν είναι τίποτα άλλο από οξυγόνο και υδρογόνο. (Η2Ο)

Το γεγονός όμως ότι, τα δύο αυτά στοιχεία έχουν αντίθετα ηλεκτρικά φορτία (Η+ θετικό, Ο– αρνητικό), αυτό τα κάνει να λειτουργούν σαν δύο πόλοι, δημιουργώντας έτσι ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο στην επικράτεια του μορίου, το οποίο στο νερό είναι ιδιαίτερα ισχυρό και “δονείται” σε μια δική του ξεχωριστή και συγκεκριμένη συχνότητα διατηρώντας σταθερή την φυσιολογική δομή και συμμετρία του μορίου.

“Το νερό είναι ο συνδετικός κρίκος που συνενώνει την ζωτικότητα των οργανικών στοιχείων και την δράση των ανόργανων, το μέσο που καθιστά δυνατή την απρόσκοπτη λειτουργία των διάφορων διεργασιών της βιοχημείας και την σωστή λειτουργία των πολύπλοκων μηχανισμών της, που αποσκοπούν στην δημιουργία και τον σχηματισμό των άπειρων απαραίτητων βιοχημικών ενώσεων από τις οποίες εξαρτάται η υγιής βιωσιμότητα των πάντων..”

“Το νερό είναι το λιπαντικό που λιπαίνει το εσωτερικό των κυττάρων διευκολύνοντας έτσι την λειτουργία των εσωτερικών οργάνων και των μοριακών μηχανισμών του, ενώ παράλληλα φροντίζει για την τροφοδοσία τους με τα διάφορα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται και χρησιμοποιούν, καθώς επίσης φροντίζει και για την απομάκρυνση οτιδήποτε άχρηστου..”

“Το νερό είναι ο φορέας πάνω στον οποίο είναι αποτυπωμένο το υλικό που αποκαλείται “δεδομένα της ζωής”, από το οποίο εξαρτώνται η μορφή και η ποιότητα του καθετί, ορατού και αόρατου, καθώς επίσης είναι και ο μεταφορέας των πληροφοριών από στοιχείο σε στοιχείο..”

 www.masaru-emoto.net