Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

ΕΊΜΑΙ Η ΦΎΣΗ. ΘΑ ΣΥΝΕΧΊΣΩ ΝΑ ΥΠΆΡΧΩ."Kάποιοι με αποκαλούν Φύση,κάποιοι άλλοι Μητέρα Φύση.
Βρίσκομαι εδώ για πάνω από τεσσεράμιση δισεκατομμύρια χρόνια, 45.000.000 φορές περισσότερο από εσένα.
Στην πραγματικότητα δεν χρειάζομαι τους ανθρώπους αλλά οι άνθρωποι με χρειάζονται.

Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016

ΠΙΠΕΡΌΡΙΖΑ Ή ΤΖΊΝΤΖΕΡ


Η πιπερόριζα ή τζίντζερ είναι μια ρίζα με πολλαπλά οφέλη που κατά παράδοση χρησιμοποιείται από πολλούς πολιτισμούς λόγω των θεραπευτικών της ιδιοτήτων. Πολλές από αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την ευεξία των γυναικών, όπως για παράδειγμα το ζέσταμα των κρύων ποδιών, η τόνωση της λίμπιντο κατά την διάρκεια της εμμηνόπαυσης, η πρόληψη της ναυτίας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης ή η επιτάχυνση του μεταβολισμού.

Η πιπερόριζα  (παλαιότερη ελληνική ονομασία Ζιγγίβερις η φαρμακευτική), χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στις ανατολικές χώρες κι έχει μια πολύ περίεργη γεύση. Είναι ελαφρώς γλυκιά, αναζωογονητική και παράλληλα πικάντικη. Χρησιμοποιείται το ρίζωμα του φυτού για τις ιδιότητές του.

Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016

ΝΕΡΌ ΚΑΘΑΡΌ ΧΛΙΑΡΌ ΜΕ ΛΊΓΟ ΛΕΜΌΝΙ ΤΟ ΠΡΩΊ ΜΕ ΆΔΕΙΟ ΣΤΟΜΆΧΙ


 Γιατί πρέπει να πίνουμε κάθε πρωί με άδειο στομάχι, χλιαρό νερό με λεμόνι.

Σίγουρα,  όταν πίνουμε αρκετή ποσότητα νερού κάθε μέρα απολαμβάνουμε πολλά πλεονεκτήματα. Όταν όμως πίνουμε νερό με λεμόνι κάθε πρωί με άδειο στομάχι τότε αυξάνονται οι θετικές επιδράσεις του νερολέμονου στον οργανισμό μας για πολλούς και διαφόρους λόγους.

1. Καθαρίζει το παχύ έντερο με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολη η απορρόφηση των συστατικών από τον οργανισμό μας.
2. Αυξάνεται η παραγωγή νέων κυττάρων του στο αίμα και στους μύες
3. Βοηθά στη μείωση του βάρους. Πίνοντας 1,5 ποτήρι νερό το πρωί, αυξάνεται ο μεταβολισμός μας κατά 24%.
4. Το νερό βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών από το αίμα με αποτέλεσμα να έχουμε λαμπερό και καθαρό δέρμα.
5. Συμβάλει στην ισορροπία του λεμφικού συστήματος. Οι αδένες του συστήματος βοηθούν στην καλύτερη διεξαγωγή των καθημερινών σας λειτουργιών και στην καλύτερη ροή των υγρών στο σώμα και τέλος καταπολεμούν τις λοιμώξεις.

Πολλοί βάζουν και 2-3 σταγόνες ελαιόλαδο. Κάτι που έκαναν οι γιαγιάδες μας παλιά.

2. " ΛΙΠΟΤΆΚΤΕΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΊΩΝ " ΔΡ. Δ.ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ"Ο ΚΑΡΚΊΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΑΜΒΆΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΎΕΤΑΙ" Δρ.Δ. Λαμπρόπουλος.

Άλλο ένα βίντεο (κασέτα vhs, πριν περίπου 20 χρόνια) που νομίζω πώς άξιζε το "κόπο"να το μετατρέψω σε ψηφιακό και να το ανεβάσω στο YouTube για να ωφεληθούν όσοι το θελήσουν! Η ποιότητά του (εικόνας και ήχου)  δεν είναι τόσο καλή, αλλά τα μηνύματα Συγκλονιστικά! Ανατρεπτικά!...Το είχα για πολύ καιρό στο πρόχειρο, προβληματιζόμενος μήπως και στενοχωρήσω φίλους -γνωστούς-συγγενείς που περνούν το "γολγοθά τους".Απόψε το αποφάσισα σκεπτόμενος τις καθημερινές απώλειες! Ο καρκίνος αγγίζει πλέον όλα τα " σπίτια "!

Οι "Λιποτάκτες των Νεκροταφείων"  με ονοματεπώνυμο μιλάνε για τη περιπέτειά τους! και ο Δρ.Δ. Λαμπρόπουλος παρουσιάζει τους απόρρητους ιατρικούς  φακέλους τους..
 Επειδή συνήθως οι καχύποπτοι ,λένε διάφορα.....η 4η περίπτωση (η πλέον αξιόπιστη ίσως), η κα. Μαρασλή μαζί με το σύζυγό  της γνωστό γιατρό της Πάτρας μιλάνε για τη περιπέτειά τους, και  για την ανατροπή που έκαναν στη καθημερινότητα τους.

"Από τη Φυσική και τη Βιολογία στον καρκινοπαθή απαγορεύεται το κρέας......."

Το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου έχει τεράστιες δυνατότητες....αρκεί να το υποστηρίξουμε αλλάζοντας τρόπο  Διαβίωσης 

1. " ΛΙΠΟΤΆΚΤΕΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΊΩΝ " ΔΡ. Δ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ


"Σκαλίζοντας".....βρήκα κάποιες παλιές βιντεοκασέτες vhs  με τον Πατρινό Γιατρό "της καρδιάς μας" Δρ.Δ.Λαμπρόπουλο. Επειδή υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη πορεία αυτού του απλού ερευνητή γιατρού,μετά από τη προηγούμενη δημοσίευσή μου, θέλησα αυτό το βίντεο  να το μοιραστώ μαζί σας. Χρονολογικά είναι κάπου στα τέλη του περασμένου αιώνα, ή αρχές του 21ου.

"Λιποτάκτες των Νεκροταφείων "

. Έτσι τους αποκαλούσε αυτούς που μέσα στο πόνο τους και στη βαθιά απόγνωση πήραν τη μεγάλη απόφαση, τον πίστεψαν, άλλαξαν διατροφικές  συνήθειες και Σώθηκαν!
Χιλιάδες Πατρινοί της εποχής εκείνης θα θυμούνται τις συγκεντρώσεις τα Σάββατα στη πλατεία έξω από τα στούντιο του Πάτρα ΤV.!

."Ο Άνθρωπος δεν παράγει τίποτε.....
. Ο Άνθρωπος συνθέτει τα πάντα γιατί είναι παντοδύναμος.....
. Δεν υπάρχει αρρώστια που να μην έχει αυτόματη ίαση........
. Ο  Άνθρωπος δεν είναι μόνο ύλη, είναι και κάτι άλλο....."

." Το 1930 που σπούδαζα στην Αθήνα, στα Νοσοκομεία της είδα μόνο 3 καρκινοπαθείς!
Σήμερα έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες!"

Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΡΙΖΕΣΟι ελεύθερες ρίζες έχουν σίγουρα χαμηλή δημοτικότητα και όλοι ξέρουν ότι είναι κάτι κακό. Τι είναι όμως στ’ αλήθεια;
Αυτά τα μόρια «πειρατές» του οργανισμού, που παράγονται από κάθε κύτταρο μέσα στο σώμα μας, κατά δεκάδες χιλιάδες κάθε μέρα επιτίθενται σε οποιοδήποτε συστατικό των κυττάρων βρίσκεται κοντά τους.
Πρωτεΐνες, DNA, η ευαίσθητη μεμβράνη που περιβάλλει τα κύτταρα δέχονται συνεχή επίθεση από τις ελεύθερες ρίζες.
Kατηγορούνται για τα περισσότερα σύχρονα δεινά της υγείας του ανθρώπου, όπως το γήρας, ο καρκίνος, οι καρδιοπάθειες, η νόσος Alzheimer κ.ά. Χρησιμοποιούνται κατά κόρον αρνητικά σε διαφημιστικές εκστρατείες διαφόρων προϊόντων, αλλά ο μηχανισμός δράσης τους δεν γίνεται κατανοητός.

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

ΚΡΥΟΛΌΓΗΜΑ; Η ΛΎΣΗ ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΤΟΥΛΆΠΙ ΣΑΣ


Στον σύγχρονο σημερινό κόσμο της ιατρικής η FDA δεν αφήνει τις εταιρείες να πωλούν προϊόντα με ιατρικές ιδιότητες, εκτός εάν έχουν πρώτα δοκιμαστεί, με πολύ μεγάλο κόστος, ώστε να εγκριθούν ως φάρμακα.

Είναι γεγονός γνωστό ήδη απο τις αρχές του 20ου αιώνα, ότι σπανίως κάποιος, που είχε αλκαλοποιηθεί με ανθρακικό νάτριο, δηλαδή την κοινή μαγειρική σόδα, προσβάλλεται εύκολα απο κρυολόγημα,  καθώς και ότι όσοι προσβάλονταν, αλλά έκαναν γρήγορα αλκαλοποίηση είχαν...   ήπια συμπτώματα.
Η δοσολογία είναι απλή:

       Κατά την πρώτη ημέρα, έξι φορές από μισό κουταλάκι σόδας με ένα ποτήρι καθαρό, απαλλαγμένο απο χλώριο νερό, κάθε περίπου δύο ώρες.

·       Κατά την την δεύτερη ημέρα, τέσσερις φορές από μισό κουταλάκι σόδας σε ένα ποτήρι νερό, με την ίδια συχνότητα

·       Κατά την τρίτη ημέρα μισό κουταλάκι σόδας με ένα ποτήρι νερό, πρωί και βράδυ.

·       Στην συνέχεια μισό κουταλάκι σόδα με ένα ποτήρι νερό, κάθε πρωί μέχρι την αποθεραπεία.
Η μαγειρική σόδα ,είναι ένα από τα ασφαλέστερα και πιο χρήσιμα προϊόντα.

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

DR.RATH: ΜΗΝ ΥΠΟΚΎΠΤΕΤΕ......
"Φωνάζουμε το εξής: Μην υποκύπτετε στην πίεση . Οι πολιτικοί που σας πιέζουν, είναι μαριονέτες του  "εμπορίου με τις ασθένειες". Μιας απάτης δισεκατομμυρίων  των φαρμακοβιομηχανιών, που επί δεκαετίες απομυζούσε τη χώρα σας και συνετέλεσε στη δημιουργία της οικονομικής κρίσης. Γι'αυτό φωνάζουμε: Απελευθερωθείτε από τα δεσμά του Ευρώ στη χώρα σας. Επιστρέψτε στο Εθνικό σας νόμισμα......."

ΧΑΡΟΎΠΙ, ΜΙΑ ΤΡΟΦΉ ΠΟΛΛΏΝ ΚΑΡΑΤΊΩΝ


Η χαρουπιά, γνωστή και ως «ξυλοκερατιά» (από την αρχαιοελληνική λέξη «κεράτιον»), είναι ένα αειθαλές μακρόβιο δέντρο που φυτρώνει σε παράκτιες περιοχές της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Ο καρπός της είναι το χαρούπι, το οποίο μοιάζει με σκληρό φασόλι. Έχει σκούρο καφέ χρώμα (όταν είναι ώριμο) και περιέχει σκληρούς σπόρους στο εσωτερικό του. Για πολλά χρόνια, το χαρούπι χρησιμοποιήθηκε ως ζωοτροφή, αλλά σε περιόδους πολέμων ήταν αυτό που έθρεψε -χάρη στην υψηλή διατροφική του αξία- ολόκληρους πληθυσμούς, οι οποίοι δεν είχαν πρόσβαση σε άλλα τρόφιμα. Έτσι, και στη χώρα μας την περίοδο της Κατοχής δόθηκε στο χαρούπι ο χαρακτηρισμός «σοκολάτα της Κατοχής», χάρη στη γλυκιά γεύση του. Σήμερα, επιτέλους ο ταπεινός καρπός κάνει την επανεμφάνισή του και κερδίζει τις εντυπώσεις.

Η διατροφική του ταυτότητα 

Το χαρούπι αποτελεί πλούσια πηγή ασβεστίου (περιέχει διπλάσια ποσότητα από το γάλα), ενώ δεν περιέχει οξαλικό οξύ (όπως π.χ. η σοκολάτα), που παρεμποδίζει την αφομοίωση του ασβεστίου από τον οργανισμό. Επιπλέον, περιέχει υδατάνθρακες, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, βιταμίνες Α, Β1 και Β2, φυτικές πρωτεΐνες, καθώς και πολυφαινόλες και τανίνες, που έχουν αντιοξειδωτική δράση, πηκτίνη και λιγνίνη, ενώ δεν περιέχει γλουτένη, επομένως είναι ιδανικό για άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη. Οι θερμίδες του είναι 60% λιγότερες από αυτές της σοκολάτας. 

Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

ΓΕΙΩΣΗ - ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ!


Οι άνθρωποι στο παρελθόν είχαν μια ιδιαίτερη αγάπη για το χώμα και τη Γη και καθήμενοι στο έδαφος αισθάνονταν πως έρχονται σε επαφή με μια ζωοδότρια δύναμη.
Ήταν καλό για το δέρμα τους να αγγίζει τη ιερή Γη και γι’ αυτό έβγαζαν τα παπούτσια τους για να περπατήσουν με τα γυμνά τους πόδια πάνω της.

Η επαφή με Γη ήταν για αυτούς καταπραϋντική, ενδυναμωτική και θεραπευτική.

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ,


Τα παλιά τα χρόνια, οι γιαγιάδες μας όταν ήθελαν να συντηρήσουν τροφές έβαζαν αλάτι ή ζάχαρη. Τώρα χρησιμοποιούμε ουσίες Ε .Τι είναι αυτές ; Είναι συνθετικές ουσίες που προστίθενται στις έτοιμες τροφές με σκοπό όχι μόνο την διατήρηση τους αλλά και την βελτίωση του χρώματος ,της γεύσης ,της οσμής και γενικά της εμφάνισης τους πχ.

Οι χρωστικές ουσίες Ε 100-199 είναι μπογιές τροφίμων, δίνουν χρώμα στα τρόφιμα.

Χρησιμοποιούνται κυρίως σε : πατατάκια, γαριδάκια, αναψυκτικά, μαρμελάδες, σοκολάτες, γρανίτες, καραμέλες, ζελέδες, έτοιμες τούρτες, κέικ, τσίχλες, γλειφιτζούρια, λουκάνικα, μουστάρδα, μαργαρίνες, λικέρ, κόκα κόλα κλπ.

Αν οι χρωστικές ουσίες δεν έμπαιναν στο κρέας για να το κάνουν να φαίνεται κόκκινο και φρέσκο, η κατανάλωση του θα έπεφτε 40% ! Φυσικά οι βιομηχανίες κρέατος προτιμούν να πέφτει ο δείκτης υγείας παρά ο δείκτης εισόδων τους !!

 Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΙΣ 2.900 !

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

ΒΑΛΣΑΜΌΧΟΡΤΟ - ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΑΥΠΝΊΑ

 Κατάθλιψη:

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι το βαλσαμόχορτο μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στην θεραπεία της ήπιας κατάθλιψης…
το βαλσαμόχορτο μπορούμε να το παίρνουμε για την
κατάθλιψη για μεγάλα διαστήματα…
Να Το Σταματάμε Και Μετά Να Ξαναρχίζουμε…
δεν προκαλεί εθισμό και δεν φέρνει υπνηλία…
κάνουμε έγχυμα βαλσαμόχορτου και πίνουμε ένα έως τρία
φλιτζάνια την ημέρα μαζί με το φαγητό σας….  

 Αϋπνία:

αν υποφέρουμε από αϋπνίες το βαλσαμόχορτο
μπορεί να μας βοηθήσει…
κάνουμε έγχυμα από το βότανο και πίνουμε
ένα έως τρία φλιτζάνια την ημέρα…..
πίνοντας το ένα φλιτζάνι λίγο πριν κοιμηθούμε…
θα μας βοηθούσε και πάρα πολύ  ένα ζεστό μπάνιο με
βαλσαμόχορτο λίγο πριν να ξαπλώσουμε…
στο νερό της μπανιέρας μας σταλάζουμε μερικές σταγόνες
από αιθέριο έλαιο βαλσαμόχορτου και απολαμβάνουμε
τις ευεργετικές του ιδιότητες…

Αυτό το θαυματουργό χόρτο, , φυτρώνει παντού στην εξοχή,
κι είναι προσβάσιμο για τον καθένα μας,
και με λιγο μεράκι κι αγάπη, μπορεί να μας δώσει ένα
θαυμάσιο φάρμακο..

Αν τώρα σας ενδιαφέρει να δείτε τί συμβαίνει με τους
ονομαζόμενους …Αναστολείς επαναπρόσληψης σερετονίνης,
που είναι τα πολυδιαφημιζόμενα ψυχοφάρμακα,
παρακολουθείστε το βίντεο..θα σας αφήσει

με…ανοιχτό το στόμα.

ΚΙΝΗΤΆ ΤΗΛΈΦΩΝΑ !...ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΊΑ ΜΑΣ...Ανόητοι άνθρωποι! 

 Εθισμένοι στο κινητό δημοσιεύουν τις selfie τους, στέλνουν emojis, κυνηγάνε τον Pikachu ή σύρουν δεξιά ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις και αγνοούν εντελώς την πραγματικότητα γύρω τους. Έρευνες αποδεικνύουν την μεγάλη διάσταση του προβλήματος, αν  αναλογιστεί κανείς την τρομακτική αύξηση του αριθμού των χρηστών των κινητών τηλεφώνων κατά την τελευταία δεκαετία. Η μακροχρόνια κυρίως χρήση κινητού τηλεφώνου σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο προσβολής του χρήστη από τις εξής ασθένειες:

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΧΝΟΟΥΡΙΑ.. ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΩ ΤΟ..SAW PALMETO;Στα πρώτα στάδια της νόσου η αντιμετώπιση είναι συντηρητική.
Εάν τα συμπτώματα είναι πολύ ήπια είναι δυνατόν να επιλεγεί η τακτική της προσεκτικής παρακολούθησης ανά τακτά χρονικά διαστήματα ή να χορηγηθούν ήπια σκευάσματα φυτικήςπροέλευσης, όπως η serenoa repens (Libeprosta), το pygeum africanum (Tadenan) και το saw palmetto.

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016

..ΔΡ. Κ.ΜΟΥΡΟΎΤΗΣ: ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΉ ΘΕΡΑΠΕΊΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΊΝΟΥ

Έτσι γεννήθηκε ένα αστέρι, ο Κώστας ....ο δικός μας άνθρωπος, που "έπρεπε" να πονέσει βαθιά με το χαμό του πατέρα του για να τον έχουμε εμείς σήμερα.....να ξεχωρίζει σαν φάρος στο σκοτάδι του ιατροφαρμακευτικού κατεστημένου.  Κάτι παραπάνω από μισή ώρα....δέστε το μέχρι το τέλος , ειδικά όσοι πονάτε...Αφιερωμένο σ αυτούς που το" τσούζουνε" και τρώνε μπριζόλες στα κάρβουνα. Και σε μένα βεβαίως- που αν και το ξέρω- παραβιάζω το κανόνα καμιά φορά!

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

ΒΡΕΊΤΕ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠ'ΙΑ ΣΑΣ. ΤΡΩΤΕ 80% ΑΛΚΑΛΙΚΈΣ ΤΡΟΦΈΣ

Πολλές από τις τροφές που καταναλώνουμε δημιουργούν στον οργανισμό μας ένα όξινο περιβάλλον που επιβραδύνει το μεταβολισμό και απορροφά ενέργεια με αποτέλεσμα να γινόμαστε ποιο επιρρεπείς στις ασθένειες και να “βάζουμε” ποιο εύκολα περιττά κιλά. Για μια ποιο υγιεινή διατροφή αλλά και για να χάσουμε ποιο εύκολα βάρος θα πρέπει να καταναλώνουμε περισσότερες αλκαλικές τροφές και λιγότερες όξινες.

Τα τρόφιμα που είναι αλκαλικά ή όξινα είναι πολύ εύκολο να τα κατηγοριοποιήσουμε ως εξής: μπορούμε να πούμε ότι τα “κακά τρόφιμα” όπως η ζάχαρη, τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα και ακόρεστα λιπαρά, το κρέας, τα γαλακτοκομικά, η μαγιά, τα αεριούχα ποτά, τα πατατάκια, οι σοκολάτες, το αλκοόλ κλπ ανήκουν στις όξινες τροφές και τα “καλά τρόφιμα” όπως οι σαλάτες και τα λαχανικά ανήκουν στις αλκαλικές τροφές. Τη μεγαλύτερη σύγχυση στην κατηγοριοποίηση αυτή την προκαλούν τα φρούτα, τα οποία παρά τα πολλά θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες που περιέχουν, έχουν και πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη έτσι έχουν όξινη επίδραση στο σώμα μας. Έτσι τα περισσότερα φρούτα ανήκουν στις όξινες τροφές με εξαίρεση το αβοκάντο, το λεμόνι, το λάιμ, το καρπούζι και η ντομάτα.

ANN WIGMORE


Η δρ Ανν Γουίγκμορ ίδρυσε το 1963 στη Βοστόνη των Ηνωμένων Πολιτειών το Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Υγείας.
Στο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό Ινστιτούτο της μελέτησε τη θεραπευτική δύναμη των ζωντανών (αμαγείρευτων) τροφών και της χλωροφύλλης από σιταρόχορτο, καθώς και τη σημασία της διατροφής για τη διατήρηση ή την αποκατάσταση της σωματικής και ψυχικής υγείας.
Η δρ Ανν Γουίγκμορ μοιράστηκε τις γνώσεις της με χιλιάδες ανθρώπους που φοίτησαν και θεραπεύτηκαν στο Ινστιτούτο της, αλλά και μέσω των βιβλίων της που πούλησαν περισσότερα από ένα εκατομμύριο αντίτυπα παγκοσμίως. Έδωσε διαλέξεις, έκανε σεμινάρια σε περισσότερες από 20 χώρες και δίδαξε σε διάφορα κολέγια μαζί με τον διάσημο καρδιολόγο Paul Dudley White.
To 1971, το ίδρυμα των Βραβείων Νόμπελ και η Ακαδημία Επιστημών της Φινλανδίας τίμησαν τη δρα Ανν Γουίγκμορ με αναγνώριση της δουλειάς της στον τομέα της Νεότητας, συγχαίροντάς την για τις προσπάθειές της στην αναγέννηση των ανθρώπινων κυττάρων και ιστών. Τιμητικές διακρίσεις της απονεμήθηκαν επίσης από την Ολλανδική Ακαδημία Επιστημών και από άλλα ιδρύματα. Από τις Εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα βιβλία της Γίνε Γιατρός του Εαυτού σου και Η Δίαιτα του Ιπποκράτη με Συνταγές Υγείας.

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

ΛΕΜΟΝΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ.....Dr Κωνσταντίνος Μουρούτης: Τι είναι το Λεμόνι;

Dr. ΗΛΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥ

.
Το 1935 ένας Έλληνας Ιατρός και φυσικοθεραπευτής ο οποίος ήρθε από την Αμερική όπου σπούδασε, έμελε να αλλάξει την Ελληνική κοινωνία μέσα σε λίγα χρόνια, με μια σειρά βιβλίων που έγραψε και σειρά διαλέξεων.

Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016

ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ........

Με αφορμή αυτή τη παγκόσμια ημέρα διατροφής......

Χωρίς Υγεία ,τίποτε δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε ,δεν μπορούμε να ονειρευτούμε ,να απολαύσουμε τη Ζωή !

Η Θέληση για Ζωή είναι πιο ισχυρή από τις κακές μας διατροφικές συνήθειες.

Το σέλινο, ο Μαϊντανός το έτσι ,το αλλιώς....η" Μεσογειακή διατροφή " γενικά και αόριστα καλά ακούγονται, αλλά η σωστή διατροφή έχει κάποιους βασικούς κανόνες. Αυτούς παραθέτω  σαν Βάση για να τους αναλύσουμε  εάν υπάρξει ενδιαφέρον αργότερα.

Διατροφή, σκέτο. (ούτε Σωστή, ούτε Μεσογειακή, ούτε… ούτε… γιατί οι λέξεις έχουν χάσει πλέον την σημασία τους)

1. 60% Ωμές /40% Μαγειρεμένες

2. 60% Λαχανικά / 20% Φρούτα / 10% Άμυλα / 10% Πρωτεϊνη.

3. 20% Όξινες / 80% Αλκαλικές

-Επιλέγοντας να τρώμε 60% ωμές τροφές.. κάνουμε το σώμα μας κατά 80% αλκαλικό και 20% όξινο, που προφυλάσσει από ασθένειες! Δηλαδή ικανοποιούμε και τη συνθήκη 3.

-Πετάμε από τα ντουλάπια μας, όλα τα λευκά (λευκή ζάχαρη, λευκά ζυμαρικά, λευκό ρύζι …..)

-Επιλέγουμε τις τροφές μας ώστε να είναι κ α θ α ρ έ ς (από αγροχημικά ,συντηρητικά κλπ)

-Χρησιμοποιούμε άθερμο ελαιόλαδο.

-Το ελαιόλαδο το βάζουμε στο πιάτο μας, όταν το φαγητό μας είναι χλιαρό για να μην καταστρέψουμε την Ε και άλλα αντιοξειδωτικά.

-Πίνουμε καθαρό νερό χωρίς χλώριο, και ποτέ κατά τη διάρκεια του φαγητού, γιατί κάνει τα γαστρικά υγρά αναποτελεσματικά…

-Ξεχνάμε το φρούτο μετά το φαγητό γιατί το αναγκάζουμε και αυτό σε πέψη 3-4 ωρών (το κάνουμε μια βόμβα στο στομάχι μας).

-"ΤΟ ΚΛΕΙΔΊ " είναι κυρίως η συνθήκη 1. ,(Σε κάθε γεύμα η αναλογία 60% Ωμές / 40% Μαγειρεμένες)  γιατί έτσι παίρνουμε τα αντιοξειδωτικά και τα υπόλοιπα ζωτικά στοιχεία που καταστρέφονται με τη θερμοκρασία.

-Δεν μετράμε θερμίδες , βιταμίνες , ποσότητες… γιατί ο κορεσμός δεν είναι θέμα ποσότητας, αλλά πληρότητας της τροφής.

 -ΤΑ ΟΦΕΛΗ : ΥΓΕΙΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΡΚΊΝΟΣ ,ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΡΔΙΟΑΓΓΕΙΑΚΌ ¨Η ΑΛΛΟ ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΌ ΝΌΣΗΜΑ ,ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΔΌΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΉ ΔΑΠΆΝΗ !..
Έτσι απλά και σταράτα...

Γ.Γ.

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016

ΣΕΛΙΝΟ

Αναζωογόνηση του σώματος με σέλινο

Πέρα από το ότι είναι πλούσιο σε ασβέστιο, το σέλινο βοηθάει επίσης στη ρύθμιση της κυκλοφορίας του αίματος και προλαμβάνει ασθένειες όπως ο διαβήτης και η νεφρική νόσος.

Όταν πρόκειται για την κατάταξη των λαχανικών από άποψη θρεπτικών ουσιών και ωφελειών για την υγεία, θα βρείτε το σέλινο στην κορυφή της λίστας. Είναι δροσιστικό, μπορεί να φαγωθεί ωμό σε σαλάτες και είναι τέλειο για την καταπολέμηση της λιγούρας. Όμως, πέρα από όλα αυτά, γνωρίζατε ότι μπορείτε να αναζωογονήσετε το σώμα σας με σέλινο;
.
Γιατί είναι καλό το σέλινο;
Αυτό το λαχανικό με τις πολλές χρήσεις είναι τέλειο σε χειμωνιάτικες σούπες ή σε πλούσιες καλοκαιρινές σαλάτες. Περιέχει μεγάλη ποσότητα μαγνησίου και σιδήρου, αποτελώντας έναν πανίσχυρο συνδυασμό! Θρέφει τα κύτταρα του σώματος και εξασφαλίζει στον οργανισμό την τέλεια ποσότητα νατρίου που χρειάζεται για τη σωστή λειτουργία του.

Εκτός από αυτά, το σέλινο περιέχει πολύ ασβέστιο που, όπως γνωρίζουμε, είναι καλό για την ενίσχυση των οστών, ειδικά στους ηλικιωμένους. Οι ωφέλειές του δεν σταματούν εδώ: συμβάλλει στη μετατροπή του ανόργανου ασβεστίου που καταναλώνεται μέσω των επεξεργασμένων τροφών με χημικές ουσίες σε οργανική μορφή.

Τρώγοντας σέλινο, θα διατηρήσετε τη λειτουργία του σώματός σας σε βέλτιστο επίπεδο, ενώ θα αποτρέψετε ασθένειες όπως ο διαβήτης, η αρθρίτιδα, οι κιρσοί, τα καρδιακά προβλήματα, οι αιμορροΐδες και τα προβλήματα στα νεφρά και στην ουροδόχο κύστη.

Το νάτριο στο σέλινο βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και την αποστράγγιση της λέμφου, μην επιτρέποντας στο αίμα να γίνει υπερβολικά παχύρρευστο ή όξινο.

Το λαχανικό αυτό μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες αναζωογονώντας το σώμα και συμπληρώνοντας το σίδηρο και το ασβέστιο που χάνονται λόγω εμμηνορρυσίας και θηλασμού.


DR. RATH... (Μια ομιλία που μόνον ένας τρελός θα έκανε δημόσια.)


 Ο διάσημος Γερμανός γιατρός που στηλιτεύει τα λόμπι των φαρμακευτικών εταιρειών.
Κάπου μέσα Απρίλη, ανάμεσα στα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου, έλαβα και ένα που έγραφε «πολύ ενδιαφέρον, κοίταξέ το». Εμπιστευόμενος τον φίλο που μου το έστειλε, τα άνοιξα, μπήκα στη σελίδα όπου παρέπεμπε και είδα ότι πρόκειται για το βίντεο της ομιλίας κάποιου Dr. Rath στο Βερολίνο. Την παρακολούθησα και, όσο κράτησε, δεν κινήθηκα από τη θέση μου, ούτε για να σηκώσω το τηλέφωνο που χτυπούσε. Έμεινα άναυδος. Ήταν μια ομιλία που μόνον ένας τρελός θα έκανε δημόσια. Απεικόνιζε με ξεκάθαρα επιχειρήματα τη σημερινή παγκόσμια τραγική κατάσταση και τον κοινωνικό ξεπεσμό, εστιάζοντας σε πολύ συγκεκριμένα αίτια.
Από το διαδίκτυο βρήκα τους συνδέσμους του Dr. Rath στην Ελλάδα και μίλησα μαζί τους. Με πληροφόρησαν ότι σε λίγες μέρες (στις 30 Απριλίου) ο Dr. Rath θα μιλούσε σε μεγάλο ξενοδοχείο της Αθήνας. Πήγα λοιπόν εκεί, και αφού πέρασα από τον ανιχνευτή μετάλλων, τη σωματική έρευνα και τον εξονυχιστικό έλεγχο της τσάντας μου από έναν τεράστιο σεκιουριτά, πέρασα στο αμφιθέατρο όπου θα γινόταν η ομιλία. Σήμερα σας παρουσιάζω τα πιο σημαντικά κομμάτια της ομιλίας αυτής, προσαρμοσμένα σε ενιαίο, ρέον κείμενο. Οπωσδήποτε θα επανέλθουμε, διότι ο Dr. Rath είναι κατά τη γνώμη μου από τους ελάχιστους ανθρώπους στον πλανήτη που σήκωσε ανάστημα απέναντι στο κατεστημένο που κάνει τη ζωή μας να είναι αυτό που είναι. Όποιος δεν αντιλαμβάνεται το κοινωνικό αδιέξοδο και δεν θεωρεί ότι ο κόσμος μας πρέπει να αλλάξει και να γίνει ανθρωποκεντρικός (αντί του χρηματοκεντρισμού που υπάρχει σήμερα) δεν θα ωφεληθεί από τις τοποθετήσεις του Dr. Rath. Καλή ανάγνωση! Σ.τ.Ε.

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

ΚΡΥΟΛΟΓΗΣΑΜΕ.. ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ Ν ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΟι περισσότεροι ,έχουμε  διδαχθεί από την παιδική μας ηλικία,ότι τα ιογενή δεινά , προκαλούνται μόνο κάποια ορισμένη εποχή του χρόνου,εάν εκτεθούμε σε …συγκεκριμμενα μικρόβια γύρω μας, με αποτελεσμα να αρρωσταίνουμε με.. γρίπη ή κρυολόγημα.

Πιστεύουμε (από κούνια) ότι τα μικροβια ( βακτηριδια, ιοι, παρασιτα) είναι ένας εχθρικός ,εξωγήινος, εισβολέας ,κι εμείς  είμαστε τα άτυχα, κι ανυπεράσπιστα..θύματα.

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

ΚΑΝΤΙΝΤΊΑΣΗ, CANDIDA ALBICANS ΚΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΊΑ ΤΗΣ


Η κάντιντα (Candida albicans) είναι ένας μύκητας που ζει και υπάρχει
φυσιολογικά στο λεπτό έντερο. Όταν όμως πολλαπλασιάζεται υπερβολικά (κυρίως λόγω της κακής διατροφής αλλά και άλλων παραγόντων, όπως για παράδειγμα τη λήψη αντιβιοτικών) γίνεται βλαβερός, εξασθενεί την άμυνα του σώματος και δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα υγείας στον οργανισμό, ειδικά όταν γίνεται χρόνια κατάσταση. Η κάντιντα παράγει πολλές τοξικές ουσίες που προκαλούν ζημιές στον οργανισμό αποδυναμώνοντας το ανοσοποιητικό σύστημα.

ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ (Η μεγάλη απάτη των Φαρμακοβιομηχανιών)


Η μαστογραφία προωθείται ευρέως ως «σωτήριο» εργαλείο για να βοηθήσει τις γυναίκες στην ανίχνευση του καρκίνου του μαστού σε πρώιμα στάδια.Το μήνυμα έχει διαποτίσει τόσο πολύ την κοινή γνώμη ώστε σχεδόν το 68% των γυναικών, ηλικίας άνω των 40 έχουν κάνει μια μαστογραφία τα τελευταία δύο χρόνια – και οι περισσότερες από αυτές τις γυναίκες πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο θα τους βοηθήσει να αποφύγουν να πεθάνουν από τον καρκίνο του μαστού.
Όμως η επιστήμη λέει μια πολύ διαφορετική ιστορία σχετικά με την ικανότητα των μαστογραφιών να σώζουν ζωές.

ΖΆΧΑΡΗ ΚΑΙ ΑΛΕΎΡΙ (λευκά-επεξεργασμένα)

Τι προκαλούν η ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι (Επεξεργασμένα).

Η ζάχαρη για να μεταβολιστεί καταναλώνονται θρεπτικά συστατικά και φορτώνεται ο οργανισμός με τοξίνες που έχει η ζάχαρη εξαιτίας της επεξεργασίας της.

Η αφαίρεση του πίτουρου και του σπέρματος από το σιτάρι, το απογυμνώνει από τις βιταμίνες Β, τις πρωτεΐνες, το ασβέστιο, το μαγνήσιο και το φώσφορο και το κάνει να προσφέρει στον οργανισμό μόνο άμυλο.

Έτσι, όταν τρώμε ζάχαρη και άσπρο (κεκαθαρμένο) αλεύρι συμβαίνουν τα εξής:
Για να γίνει ο μεταβολισμός τους χρειάζονται βιταμίνες Β, φωσφόρος και μαγνήσιο. Αφού αυτά τους έχουν αφαιρεθεί, πρέπει ο οργανισμός να κάψει τα δικά του αποθέματα για να μεταβολίσει το αλεύρι και τη ζάχαρη. Έτσι, προκαλείται στον οργανισμό έλλειψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων.
– Η έλλειψη βιταμίνης Β προκαλεί κούραση, κατάθλιψη, νευρικότητα, ιδιοτροπίες, μουδιάσματα (εικόνα ήπιου αλκοολισμού).
– Η έλλειψη ιχνοστοιχείων προκαλεί κακή επούλωση τραυμάτων και τερηδόνα μεταξύ άλλων.

ΑΜΙΑΝΤΟΣ: Ένα άκρως επικίνδυνο καρκινογόνο υλικό στα δίκτυα ύδρευσης ολόκληρης της Ελλάδα


Αμίαντος και οι επιπτώσεις του στην υγεία: Πόσο καρκίνο μεταφέρουν;
Ο αμίαντος αποτελεί μια σοβαρή απειλή για την ανθρώπινη υγεία. Έχει απασχολήσει έντονα την ιατρική κοινότητα κατά τις τελευταίες δεκαετίες και αυτό σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Ο αμίαντος είναι μια φυσική ουσία που αποτελείται από ισχυρές ίνες, οι οποίες αντιστέκονται στη θερμότητα, σε χημικές ουσίες και έχουν άλλες πολλές σημαντικές και επιθυμητές ιδιότητες. Λόγω των χαρακτηριστικών αυτών ο αμίαντος έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως ανά το παγκόσμιο σαν υλικό απομόνωσης, στην οικοδομική βιομηχανία, σε μηχανικές κατασκευές, στα αυτοκίνητα, στα φρένα.

Οι ίνες του αμίαντου είναι ευρέως διαδεδομένες στη φύση και έχουν την ιδιότητα να επιπλέουν στο νερό. Έχει υπολογιστεί ότι σχεδόν όλοι έρχονται με κάποιο τρόπο σε κάποια φάση της ζωής, σε επαφή με τον αμίαντο.

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

ΎΠΝΟΣ.....

Συνταγή για πριν τον ύπνο και δεν θα ξυπνήσετε ποτέ ξανά κουρασμένοι!

Ανακάτεψε αυτά τα 2 συστατικά πριν πάτε για ύπνο και δεν θα ξυπνήσετε ποτέ ξανά κουρασμένοι!
Οι σύγχρονοι εξοντωτικοί ρυθμοί ζωής έχουν μειώσει τη μέση ποσότητα ύπνου του ανθρώπου. Τρέχοντας να προλάβουμε το κάθε τι της γεμάτης ζωής μας, έχουμε καταλήξει να κοιμόμαστε ολοένα και λιγότερο.

Τα τελευταία χρόνια, ο ύπνος έχει μειωθεί από τις 7-8 ώρες κάθε βράδυ, στις 6-7 ώρες. Και μπορεί αυτό να μη σας φαίνεται σαν μια τεράστια διαφορά, αλλά είναι. Αν όχι για το χρόνο, σίγουρα για το σώμα μας!

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το σώμα μας εργάζεται σκληρά προκειμένου να συμβαδίσει με την ημέρα μας. Γι’αυτό κι απαιτεί να έχει τον κατάλληλο χρόνο ξεκούρασης ώστε να γεμίσει τις μπαταρίες του.

Η ΑΠΆΤΗ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣΤΕΡΊΝΗΣ

Καρδιοχειρουργός μιλάει για την απάτη της χοληστερίνης…


Εμείς οι γιατροί με όλη μας την εκπαίδευση , τη γνώση και την εξουσία, αποκτούμε συχνά ένα αρκετά μεγάλο εγώ και είναι δύσκολο να παραδεχτούμε ότι κάναμε λάθος .
Δυστυχώς όμως αυτό συμβαίνει σε αυτήν την περίπτωση.
Δεν σας κρύβω ότι κάναμε λάθος.
Ως χειρουργός καρδιάς με 25 χρόνια εμπειρίας, έχω εκτελέσει πάνω από 5.000 εγχειρήσεις ανοικτής καρδιάς, σήμερα είναι η μέρα μου για να διορθώσω το λάθος με τα ιατρικά και τα επιστημονικά δεδομένα .
Έχω εκπαιδευτεί για πολλά χρόνια με άλλους εξέχοντες γιατρούς με την ένδειξη “διαμορφωτές της κοινής γνώμης”.“Βομβαρδιζόμαστε με την επιστημονική βιβλιογραφία και συνεχώς με σεμινάρια εκπαίδευσης, εμείς ως διαμορφωτές της κοινής γνώμης επιμέναμε ότι η καρδιακή νόσος προέκυψε από το απλό γεγονός της αυξημένης χοληστερόλης στο αίμα. Πόσο έγκυρα είναι τα “έγκριτα” επιστημονικά περιοδικά;
Η μόνη αποδεκτή θεραπεία ήταν η συνταγογράφηση φαρμάκων για τη μείωση της χοληστερόλης και μια διατροφή με αυστηρούς περιορισμούς σε πρόσληψη λίπους . Με το τελευταίο βέβαια επιμέναμε ότι θα μειώσουμε τη χοληστερόλη και τις καρδιακές παθήσεις. Αποκλίσεις από τις συστάσεις αυτές, θεωρείτο αίρεση και θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε ιατρική αμέλεια.

ΑΛΟΗ


Η Αλόη είναι ένα εξαιρετικά ευεργετικό φυτό το οποίο έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες και φαίνεται απίστευτα εξωτική στο σπίτι. Αυτό το θεραπευτικό φυτό είναι σπουδαίο για ενήλικες και παιδιά, καθώς είναι απόλυτα ασφαλές, και αντιμετωπίζει τα πρώτα συμπτώματα των ασθενειών.

Η αλόη ενισχύει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία ενισχύουν με φυσικό τρόπο τον οργανισμό και βοηθούν στην καταπολέμηση των επιπτώσεων που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες.

Αυτές οι ασταθείς ενώσεις βλάπτουν την υγεία και προωθούν τη γήρανση. Ως εκ τούτου, η κατανάλωση του χυμού αλόης θα σας παρέχει τις απαραίτητες ποσότητες αντιοξειδωτικών.

Εάν χρησιμοποιείται τοπικά, Αλόη Βέρα μπορείτε να απαλύνετε την φλεγμονή των αρθρώσεων και να ανακουφίσει τον πόνο της αρθρίτιδας. Μπορείτε επίσης να καταναλώνετε χυμό αλόης για τη μείωση της φλεγμονής. Η τακτική κατανάλωση της για 2 εβδομάδες έχει αποδειχθεί ότι μειώνει σημαντικά τον πόνο και τη φλεγμονή.

Η Αλόη έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι καταπληκτική στη θεραπεία της ήπιας έως μέτριας ελκώδης κολίτιδας.

Η κατανάλωση χυμού αλόης καθαρίζει το πεπτικό σύστημα.

Η τακτική χρήση της, προωθεί επίσης την απώλεια βάρους και παρέχει ενέργεια στο σώμα.

ΧΛΩΡΙΟ

Χλωρίνη: Ένα χημικό όπλο στο σπίτι μας με δυσάρεστες επιπτώσεις

Ένα από τα πιο επικίνδυνα χημικά που παρασκεύασε ποτέ ο άνθρωπος είναι το χλώριο. Μένει αμετάβλητο στον οργανισμό μας, διασπάται μετά από 500 χρόνια από το περιβάλλον, προκαλεί αποδεδειγμένα καρκινογενέσεις και πολλές άλλες σύγχρονες ασθένειες. Το χλώριο χρησιμοποιήθηκε από τους Γερμανούς και τους συμμάχους ως βιολογικό χημικό όπλο, με τρομακτικά αποτελέσματα στους ανθρώπους και στη γύρω πανίδα και χλωρίδα.

ΘΑΛΑΣΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ.....


Τα 4 Οφέλη από την Θάλασσα και την Θαλασσοθεραπεία: Ιπποκράτης

Ο Ιπποκράτης χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τη λέξη «θαλασσοθεραπεία» για να περιγράψει τις θεραπευτικές επιδράσεις του θαλασσινού νερού. Οι αρχαίοι Έλληνες εκτίμησαν τα οφέλη για την υγεία και τα πλούσια μεταλλικά στοιχεία του νερού.
Μεταξύ των πολλών πλεονεκτημάτων, το κολύμπι σε θαλασσινό νερό μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, να προωθήσει τη συνολική ευημερία και να ενυδατώσει το δέρμα.Μια βουτιά στη θάλασσα μπορεί να βελτιώσει ακόμα τη διάθεση και την υγεία σας.

Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016

ΧΥΜΟΣ ΑΠΟ ΦΎΛΛΑ ΕΛΙΆΣ

Συνέντευξη του Δρ. Λαμπρόπουλου στον Δρ. Πάππα Από την Rulla de Lucci Αθήνα, Δεκέμβριος 11, 2000 Το ακόλουθο άρθρο αναφέρεται στην θεραπευτική εμπειρία του Δρ. Λαμπρόπουλου με τον χυμό από φύλλα του μεσογειακού ελαιόδεντρου ως αντικαρκινικού παράγοντα και πώς η θεραπευτική χρήση του ξεκίνησε. Σχετικά με τις θεραπείες, ο Δρ. Λαμπρόπουλος μίλησε στον Δρ. Πάππα λίγους μήνες νωρίτερα, όταν ο Δρ. Πάππας τον συνάντησε για να τον ενημερώσει για τον επιτυχημένο συνδυασμό των μαγνητικών παλμών και του χυμού από τα φύλλα του ελαιόδεντρου. Ο Δρ. Λαμπρόπουλος είναι ένας μεγάλος στρατιωτικός γιατρός, ένας πρακτικός της γενικής ιατρικής, ο οποίος γεννήθηκε το 1915 και μέχρι και σήμερα ζει στην Πάτρα της Ελλάδας. Γεννήθηκε σ’ ένα ελληνικό χωριό και ανατράφηκε με την παλιά επιστήμη, την σοφία της παράδοσης. Έζησε τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους και τον Εμφύλιο Πόλεμο και παρατήρησε από πρώτο χέρι τον θάνατο ανθρώπου και φύσεως σε μεγάλη κλίμακα. Ποτέ δεν σταμάτησε να αγαπά και να ενδιαφέρεται και για τα δύο, τον άνθρωπο και την φύση. Έζησε όλη του την ζωή προσπαθώντας να θεραπεύσει και να παρηγορεί τον άνθρωπο και να προστατεύει το περιβάλλον από την καταστροφή. Για να θεραπεύσει τον άνθρωπο, εκτός από την επίσημη ιατρική, αναζήτησε βοήθεια από την μεγάλη φαρμακευτική εταιρία που τον περιέβαλλε, την Φύση. Όλες οι κουλτούρες ανά τον κόσμο έχουν χρησιμοποιήσει βότανα από αμνημονεύτων χρόνων – όχι μόνον οι άνθρωποι, αλλά και τα ζώα τρέφονται με ιδιαίτερα φυτά όταν είναι άρρωστα.

ΛΙΝΑΡΌΣΠΟΡΟΣ
Βάλτε στη ζωή και στο πιάτο σας το λιναρόσπορο. Το μικροσκοπικό αυτό σποράκι θεωρείται από το Αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, ως ένα από τα έξι είδη τροφίμων, που προλαμβάνουν και καταπολεμούν επτά αρρώστιες. Ταυτόχρονα ομορφαίνει τις γυναίκες χαρίζοντας τους πλούσια κόμη, λαμπερό δέρμα και γερά νύχια.

Αμερικανικές επιστημονικές έρευνες απέδειξαν ότι η κατανάλωση του ωφελεί την καρδιά, καταπολεμά τον διαβήτη, προστατεύει από τον καρκίνο και τις φλεγμονές, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνει τις φλεγμονές και βοηθά τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση.

Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

ΓΆΛΑ ΑΠΌ ΑΜΎΓΔΑΛΑ

Πως φτιάχνω σπιτικό γάλα αμυγδάλου με μόνο 2 υλικά.
Υγιεινό, νηστίσιμο και ιδανικό για όσους δεν καταναλώνουν ζωϊκά προϊόντα.
ΥΛΙΚΑ:
160 γρ ωμά αμύγδαλα
1270 ml νερό
Μουλιάζω τα αμύγδαλα σε 500 ml νερό για 8 – 12 ώρες.
Στραγγίζω τα αμύγδαλα και τα χτυπάω στο μπλέντερ μαζί με 500 ml νερό για 2 λεπτά.
Συμπληρώνω με άλλα 270 ml νερό και τα αλέθω καλά για 1 ακόμη λεπτό.
Βάζω σε ένα σουρωτήρι γάζα (6 – 8 φύλλα) και περνάω το μίγμα.
Όση ποσότητα μείνει στη γάζα τη στραγγίζω καλά με τα χέρια μου σφίγγοντας την.
Το γάλα είναι έτοιμο, το αποθηκεύω σε γυάλινο κλειστό δοχείο στο ψυγείο για 3 – 4 μέρες. Κάθε φορά που το χρησιμοποιώ απλά το ανακινώ να γίνει ομοιογενές πάλι.

ΦΥΣΙΚΌ ΜΑΛΑΚΤΙΚΌ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΥΝΤΉΡΙΟ ΡΟΎΧΩΝ


Υλικά:
- 1 λίτρο νερό
- Μισό λίτρο άσπρο ξύδι
- 250 γρ. σόδα μαγειρικής
- 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο (γεράνι ή λεβάντα ή tea tree ή λεμόνι ή ευκάλυπτο ή πράσινο μήλο ή ότι άλλο προτιμάτε ) – βάλτε περισσότερες σταγόνες αν θέλετε πιό δυνατή μυρωδιά.
Οδηγίες παρασκευής:
Μέσα σε ένα δοχείο, στο νεροχύτη της κουζίνας, αναμίξτε σιγά σιγά όλα τα υλικά. Το μείγμα θα αφρίσει και στη συνέχεια θα κατακάτσει.
Χύστε το μέσα σε ένα πλαστικό μπουκάλι με καπάκι.
Προσθέτετε 1/4 κούπας (60 ml) μίγματος στο τελευταίο ξέβγαλμα ή τοποθετήστε το από την αρχή στην υποδοχή του μαλακτικού στο πλυντήριό σας.
Τέλος να τονίσω οτι το ξύδι λειτουργεί και ως αποσκληρυντής του νερού αλλά και καθαρίζει το πλυντήριο μας απο άλατα και υπολείμματα σαπουνιών παλαιότερων πλύσεων! Μαζί με την σόδα είναι ότι καλύτερο για την απολύμανση και τον καθαρισμό του πλυντηρίου!!!
* Μην ξεχνάτε να ανακατεύετε καλά πριν κάθε χρήση
Οι λόγοι που συνηγορούν υπέρ της χρήσης ξιδιού ως μαλακτικού είναι οι εξής:
• Κάνει καλό στο πλυντήριο μιας και το προστατεύει από τα άλατα.
• Ξεπλένει υπολείμματα σαπουνιού από τα ρούχα και τα «φρεσκάρει».
• Είναι οικολογικό (για τη δική σας υγεία αλλά και για το περιβάλλον)
• Αντιμυκητιακό, αντισηπτικό, φυσικό μαλακτικό.

ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΌ ΠΛΥΝΤΗΡΊΟΥ ΡΟΎΧΩΝ


Όλοι γνωρίζουμε ότι τα σημερινά απορρυπαντικά πλυντηρίου καθαρίζουν πολύ καλά, ακόμη και τους δύσκολους λεκέδες (και όσοι δεν ασχολούνται έχουν πειστεί από τις σχετικές αμέτρητες διαφημίσεις).
Πολλοί όμως από μας δεν γνωρίζουμε τις αρνητικές συνέπειες που έχει η χρήση τους τόσο σε μας τους ίδιους όσο και στο περιβάλλον.
Εν συντομία ας δούμε 2-3 βασικά. Τα συστατικά των σημερινών απορρυπαντικών (ειδικά αυτά με τα ενεργά ένζυμα) μένουν στις ίνες των ρούχων και αφήνουν υπολείμματα όσο καλά κι αν τα ξεβγάλουμε. Εμείς όμως φοράμε τα ρούχα και το σώμα μας έρχεται σε συνεχόμενη επαφή με επικίνδυνες ουσίες, που το αφυδατώνουν και συμβάλλουν στην εμφάνιση αλλεργιών κ εκζεμάτων. Οι φθαλικές ενώσεις που περιέχονται στα αρώματά τους απορροφώνται από το δέρμα, προκαλούν επίσης αλλεργίες και μια σειρά από άλλες βλάβες (αναπαραγωγικό σύστημα, ενδοκρινικό, αναπνευστικό, καρκινογενέσεις κλπ).

Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016

Η2Ο2 ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΟΞΥΖΕΝΕ


Το γνωστό οξυζενέ φαίνεται να συμβάλλει σημαντικά στην αποτελεσματική 
αντιμετώπιση ενός ευρέος φάσματος ασθενειών.

Το σχέδιο είναι πολύ καλά οργανωμένο και έχει ως πυρήνα την εμπορευματοποίηση των ασθενειών. Ο ιστός που έχει πλεχτεί γύρω από αυτή επιβιώνει μέσω ουσιών και διαδικασιών που πωλούνται ακριβά για να καταστείλουν μεμονωμένα συμπτώματα, χωρίς να επιφέρουν ίαση.
Ό,τι ξεφεύγει από τον παραπάνω κανόνα, και κυρίως ό,τι μοιάζει να τον απειλεί, καταστέλλεται ή γελοιοποιείται. Στην καλύτερη περίπτωση, γκετοποιείται σε μια κατηγορία που ονομάζεται «εναλλακτική», προκειμένου να ξεχωρίζει από το επίσημο, πέραν πάσης υποψίας, δόγμα και να ελέγχεται ευκολότερα από αυτό.
Παρόλο όμως, που αρκετοί επιστήμονες πραγματοποιούν αποκαλυπτικές μελέτες για τις ιαματικές του ιδιότητες, τα συμπεράσματά τους υποβαθμίζονται συστηματικά από το ιατροφαρμακευτικό σύστημα…
Πριν από 170 χρόνια, όταν η Ινδία ήταν ακόμα βρετανική αποικία, οι αυτόχθονες έπιναν νερό, μέσα στο οποίο διέλυαν μικρές ποσότητες υπεροξειδίου του υδρογόνου για να αντιμετωπίσουν μια μεγάλη ποικιλία ασθενειών – από πιο ήπιες, όπως η γρίπη, έως σοβαρότερες ασθένειες, όπως η χολέρα και η μαλάρια. Τα αποτελέσματα αυτής της μεθόδου θεραπείας ήταν τόσο θετικά, ώστε θεωρήθηκε ότι η διάδοση της θα επηρέαζε το εμπόριο χημικών φαρμάκων που είχε αρχίσει τότε να καθιερώνεται και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ΑΛΉΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΆΛΑ!

Η σοκαριστική αλήθεια για το γάλα
Η χειρότερη πηγή ασβεστίου
Μήπως αυτό σημαίνει ότι μα έχουν κοροϊδέψει και το γάλα δεν περιέχει ασβέστιο;
Φυσικά όχι.
Το γάλα περιέχει πολύ ασβέστιο αλλά σε μια μορφή που είναι πολύ δύσκολο να απορροφηθεί από τον άνθρωπο.
Ως αποτέλεσμα το ασβέστιο περνάει από το σύστημα του σώματός μας και ...εξέρχεται από αυτό σαν άχρηστο
Μόνο στο ωμό γάλα το ασβέστιο είναι εύκολα απορροφήσιμο. Από την άλλη ωστόσο είναι αδύνατο να βρεις ωμό φρέσκο μη παστεριωμένο γάλα.
Το ένζυμο φωσφατάση που βρίσκεται στο ωμό γάλα είναι αυτό που κάνει το ασβέστιο εύκολα απορροφήσιμο . Δυστυχώς η φωσφατάση, καταστρέφεται εντελώς κατά την διάρκεια της
διαδικασίας της παστερίωσης.

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

ΦΛΕΓΜΟΝΈΣ ΣΤΟ ΣΏΜΑ ΣΑΣ;

"Πως να καταπολεμήσετε τις φλεγμονές στο σώμα σας!"
Η χρόνια φλεγμονή, ως αποτέλεσμα της κακής διατροφής, του άγχους ή της ρύπανσης, καταστρέφει το σώμα μας όπως ακριβώς θα έκαναν οι τερμίτες σε μια ξύλινη επιφάνεια. Η φλεγμονή μπορεί να εμφανιστεί ως φούσκωμα ή πεπτικά προβλήματα, ως ακμή ή έκζεμα. Μπορεί να βλάψει τις αρτηρίες και να συμβάλλει στην εμφάνιση καρκίνου. Ως διαιτολόγος, χρησιμοποιώ τη δύναμη των ολοκληρωμένων τροφών για να καταπραΰνω τη φλεγμονή.
Παρακάτω περιγράφω μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να καταπολεμήσετε τις φλεγμονές και να αποκαταστήσετε την ισορροπία σας:

ΓΥΜΝΑΖΩ ΤΟΥΣ ΜΥΣ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ - ΜΕΘΟΔΟΣ BATES


Η μέθοδος Bates και είναι μια ολιστική τεχνική που γυμνάζει τους μυς των ματιών, επιτρέποντάς μας να βλέπουμε καλύτερα χωρίς γυαλιά.